Вхід | Реєстрація

Кобеляцька влада планує купити сміттєвоз за мільйон

Кобеляцька влада планує купити сміттєвоз за мільйон

Про це йшла мова під час чергового засідання міськвиконкому.

Головним питанням повістки денної був звіт Надії Назарової, завідуючої фінвідділом міськради, про стан виконання міського бюджету за три місяці. За цей час до міської казни надійшло 1 мільйон 848 тисяч гривень, у тому числі по загальному фонду — 1 мільйон 321 тисяча, по спеціальному — 527 тисяч. Як зазначив секретар міськради Сергій Галушко, це не найкращі, але цілком очікувані показники. Адже перший квартал бюджетного року є традиційно найбільш складним щодо поповнення бюджету. У процентному відношенні план із надходження коштів до загального фонду виконали на 85 відсотків. А ось спеціальний фонд наповнився аж на 115%. У основному, перевиконання досягнуто завдяки сплаті єдиного податку.

Із видатками ситуація дещо складніша. Чиновники місцевих рад за два останніх роки вже звикли, що, навіть маючи гроші, не можуть ними розпоряджатися. Кошти, як відомо, знаходяться у Держказначействі, а звідти зникають у бездонному державному бюджеті. Так, у першому кварталі 2014-ого року міськрада «осмілилась» розпочати лише один більш-менш значущий проект: ремонт ритуального майданчика на кладовищі.

Говорили члени виконкому і про плани на поточний рік. Зокрема, запланували придбати потужний сміттєвоз, який здатен перевозити 22 кубічних метри твердих побутових відходів. Його орієнтовна вартість — 1 мільйон 201 тисяча гривень. Необхідність такого коштовного придбання викликана тим, що у Кобеляках вже кілька років поспіль немає сміттєзвалища, котре б відповідало всім вимогам законодавства. Майданчик для складування відходів на вулиці Червоноармійській є, по-перше, тимчасовим, по-друге, він швидко заповнюється. Ідея з будівництвом сміттєпереробного заводу в Кременчуці та сортувальної станції у Ганжівці, судячи з усього, «наказала довго жити». Тому владі Кобеляк неминуче доведеться вирішувати питання з вивезенням сміття в інше місце. У Кобеляцькому районі відповідного полігону немає. І, швидше за все, у найближчі п’ять років не буде. Сільські громади просто не виділять кобелячанам місце для звалища. І тому сміття доведеться возити в один із сусідніх районів, де відповідний полігон є. Аби здешевити перевезення й розглядається варіант із придбанням потужного автомобіля.

Говорили на засіданні і про закриття дитсадків у літній період. Було прийняте рішення, що в цьому році вони тимчасово не працюватимуть у різні місяці. «Світлячок» буде закритий у червні, а «Золотий півник» — у липні. До речі, у цьому закладі буде відкрита нова, уже 12, група.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 травня 2014, 11:36 | Кобеляки | Фінанси


1. Логотип / 1 травня 2014, 20:15
Хто хоче знати суму відкату.
2. traktorist / 1 травня 2014, 20:48
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Браво!!!Як їб.ть так королєву,як сміттєвоз,так за мільйон!!!По х.й шо в країні криза несусвєтна!А вдруг завтра знімуть?
3. Ветеран / 1 травня 2014, 22:57
Синок Логотип, це мабуть зам того що бере откат і не хоче поділиться, бо зна шо нада запасной аеродром готовіть.
4. Николай / 3 травня 2014, 11:23
Санжары за миллион построили себе полигон, а Кобеляки за миллион двести купят машину чтоб туда возить свой мусор. Самые умные ,да ?????
5. светка / 3 травня 2014, 18:53
Коля то не полігон то просто котлован, де вкрали 600 тисяч, а на 400 викопали яму і збудували будку недоколихану.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації