Вхід | Реєстрація

«Двері цього кабінету будуть відкритими»

«Двері цього кабінету будуть відкритими»

Після офіційного представлення громаді новопризначеного голови Новосанжарської райдержадміністрації Володимира Паршевлюка нам удалося поспілкуватися з керівником, як кажуть, «впритул» на прес-конференції, де він відповів на деякі наші запитання.

— Скільки в районі зараз членів партії «Свобода»?

— 12 чоловік.

— Чи будуть кадрові зміни серед заступників, керівників?

— Я знаю, що існує так званий «квотний принцип», який розповсюджується від Києва до Полтави. У Нових Санжарах, сподіваюся, він не буде дотриманий. Заступники будуть змінені. Хоча їх зараз уже фактично немає, а залишився тільки Володимир Борт, який подав заяву на звільнення. Та й посади заступників взагалі скоротили, тому їх буде не три, як раніше, а два. Кандидатури на ці посади у мене вже є. Вони пройдуть відповідне затвердження в ОДА. Ці люди не «свободівці». Досвіду державної служби вони не мають, але професійні якості в них є. Особисто для мене важливо те, що ці люди відповідальні та патріотичні. Поки що інших кадрових змін у складі райдержадміністрації я не планую.

— А тепер про дещо наболіле. Чи матимуть місце прапори червоного кольору в День Перемоги?

— Стосовно святкування самого Дня Перемоги, то у мене є своє бачення. Я переконаний, що це має бути День жалоби, а не святкування, тому що мільйони життів втратила Україна. Це має буди День пам’яті про загиблих. А стосовно червоних прапорів, то тут слід розрізняти партійний прапор, який стояв колись у кабінеті голови виконкому, і прапор військової частини, який також відповідно був червоного кольору та мав на собі серп і молот. Заборонити людям нести прапори, під якими воювали вони або їхні батьки чи діди, не є правильно і для цього дійсно немає законних підстав. Та, як українець і націоналіст, я підтримую ту ідею, що комуністична ідеологія в Україні має бути заборонена як людиноненависницька. Але це, звичайно, має відбутися на найвищому законодавчому рівні. Як у Німеччині був заборонений нацизм, так у нас має бути заборонений комунізм, який призвів до загибелі мільйонів українців. Така моя позиція. Тому, з огляду на вищесказане, якщо на мітинг прийдуть люди з червоним прапором військової частини, це їхнє право.

— Ви вже планували, як кажуть, завтрашній день?

— Завтра робочий день планую розпочати з прийому громадян. Я ще не ознайомлювався з графіком прийому, затвердженим райдержадміністрацією, але сподіваюся, що двері цього кабінету будуть максимально відкритими в будь-який день. Тому, коли я на місці, у будь-який час кожен охочий може прийти зі своїми питаннями, скаргами чи пропозиціями. Хоча я припускаю, що зараз, на початку своєї роботи, тривалий час можу бути відсутній, адже планую багато поїздок на різноманітні громадські слухання, збори, аби максимально прислухатися до людської думки. Пряме народовладдя — ось моя мета. Бо раніше наради, які проводились в адміністрації, — це були наради «обраних». Туди запрошували сільських голів, керівників підприємств. Та вони ж є тільки представниками сотень та тисяч людей. А поїхавши на місце в сільську раду чи зустрівшись із колективом великої установи або підприємства, ми зможемо почути думку набагато більшої кількості простого люду і прийняти більш виважене рішення, яке вже не буде ґрунтуватись на словах лише одного керівника. Тобто, завтра мій робочий день почнеться в будь-якому випадку зі спілкування з людьми.

— Розкажіть, будь-ласка, про пріоритетні напрямки, які ви, мабуть, вже обрали у своїй роботі?

— Важко щось вигадувати, адже всі розуміють, що навряд чи ми зможемо підняти в районі важку промисловість, бо Новосанжарщина є аграрним краєм. Найбільше благ у нас виробляється у сільськогосподарській галузі і тут же сплачується найбільше податків. А це вже пріоритет підтримки. Також є така думка, що існують відкриті фінансові потоки, які прямо поступають в бюджет, а є бюджетооминаючі, які раніше йшли на Полтаву, Київ, у кишені певним групам людей. Тому наша команда планує ці шляхи виявляти, а грошові потоки, які з району колись ішли, направляти назад на місця. Гроші району мають працювати на благо громад. Також серед пріоритетів моєї діяльності величезне місце займають екологічні проекти: розчистка річки Ворона, придбання бульдозера на полігон твердих відходів і т. д. Хоча з останнім теж не все ясно. Як на мене, то краще було б віддати сміттєзвалище комусь із підприємців, які в наш час заробляють гарні гроші від переробки сміття. Це було б вигідно всім. Ну і серед першочергових робочих завдань є вирішення тих конфліктів, про які майже кожного дня говорять люди: повірка водяних лічильників, перегляд тарифів на воду та здача в експлуатацію Центру культури і дозвілля.

— Яке ваше ставлення до адміністративно-територіальної реформи, про яку зараз говорять?

— Чутки про те, що райони будуть укрупнятися і перерозподілятися, ходять уже років п’ять, як не більше. Та будь-яка реформа повинна мати підґрунтя і, перш за все, здоровий глузд. Я вперше чую, що в Полтавській області хочуть залишити два райони. Такі великі території і обслуговувати якось потрібно. А от питання стосовно укрупнення деяких сільських рад — потрібне і актуальне. Адже на території району є такі маленькі сільські ради, які не мають ні своїх підприємств, ні медичних установ. Тобто, є територіальна одиниця, є громада, але вони не мають засобів для повноцінного функціонування. Та все це, звичайно, повинно прийматися на найвищому законодавчому рівні, прозоро, зрозуміло і обґрунтовано.

— Чи продовжуватимете ви писати статті в тижневик «ЕХО»?

— Питання цікаве. Колись мій колега по тижневику звільнився і поїхав працювати за кордон, де на одній із ферм доглядав за коровами. Він продовжував присилати нам матеріали про свої враження від роботи і тамтешнього побуту під рубрикою «Там, де багато цицьок». Тому, можливо, і я знайду час писати матеріали під рубрикою на зразок «Із кабінету голови». Я не знаю, чи буде це регулярно і чи взагалі я знайду час на це, але мені б хотілося. Та й зрозуміло, що увесь свій час я буду зайнятий новою роботою, тому повноцінні репортажі робити вже не зможу.


Автор: Дмитро ТРОХИМЧУК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 травня 2014, 15:17 | Нові Cанжари | Політика


1. Мужик07 / 1 травня 2014, 19:12
Володя придивись в РДА тоже багато цицьок
2. Півненко / 1 травня 2014, 20:14
Якби не наші цицьки то вас мужиків ніхто б не замічав.
3. Волоська Ольга / 1 травня 2014, 20:44
А от питання стосовно укрупнення деяких сільських рад — потрібне і актуальне. Адже на території району є такі маленькі сільські ради, які не мають ні своїх підприємств, ні медичних установ. Тобто, є територіальна одиниця, є громада, але вони не мають засобів для повноцінного функціонування.
Оскільки це твердження безпосередньо стосується і Попівської сільської ради, пропноую "реформаторам" поселитися в Попово і пожити тут років хоча б з 10. Повозити діток до школи за 6км. при нинішніх цінах на бензин, відчути всі переваги глибинки на власній шкірі.. Можливо тоді ви подумаєте про те, як утворити на цій території власне підприємство замість руйнувати й те, що вже функціонує.
4. гість наш / 1 травня 2014, 21:38
В Попівській сільській раді дві сотні жителів, немае жодного закладу, Царенко дітей за свій бюджет в школу возить щоб хоч хто в школу ходив. Якби не Васюта взагалі б про Попову ніхто не згадав. А апарат сільськоі ради такий як в інших сільських радах.Вина в цьому тих хто в девяностих розділив сільські ради, які нині немають засобів на існування. Немають ні бюджету, ні можливостей, які живуть за рахунок інших. і хто б не був на чолі громади нічого не міг зробити.
5. Волоська Ольга / 1 травня 2014, 22:55

4.гість наш
«Немають ні бюджету, ні можливостей, які живуть за рахунок інших. »

Це неправда. Сільська рада не дотаційна. Вилучення в минулому році склало 47,7 тис. грн., в цьому році 43,4 тис. грн. І взагалі розмови про те, що сільські ради не мають бюджету - брехня чиста. Кожен сільський голова чи бухгалтер сільської ради знає, скільки коштів заробляє сільська рада, і скільки залишається на місцях. Це не село бере гроші в держави, це держава залізає в карман до сільських територіальних громад, навіть до таких малесеньких, як Попівська, не кажучи про більші. Для прикладу: припереоформленні паю для неродичів сплачується прибутковий податок 5% від вартості паю. Для Попово це складає трохи більше 5 200 грн. На рахунок сільської ради капає 620 грн. От і рахуйте, скільки залишається на місці, скільки йде в бюджети всіх рівнів. Уявіть, яка сума буде при сплаті прибуткового з орендної плати за землю.
6. середній сектор / 2 травня 2014, 00:26
5.Волоська Ольга
«Вилучення в минулому році склало 47,7 тис. грн., в цьому році 43,4 тис. грн. І взагалі»

.........ТА НЕВЖЕ????!!!!А скільки ти отримала заробітної плати????Навіть при ставці в 1500 грн.(маю сумніви,у тебе вона близько 4000)-це вже 18000(або 48000),додати зарплату бухгалтера,касира,і так далі!Кому лапшину вішаєш????????
7. Волоська Ольга / 2 травня 2014, 09:33
6.середній сектор
«А скільки ти отримала заробітної плати???»

Зайдіть на сайт районної ради і подивіться. Там повністю є сукупний дохід. Як мій, так і членів родини. Я не жаліюсь на заробітну плату голови села, середній розмір заробітної плат 2200 (це не ставка), і вони в мене не крадені. Мене, як і кожного з сільських голів, обрали люди. Використайте й ви своє пряме виборче право, виграйте вибори - і матимете змогу і покерувати, і попрацювати, і заробітну плату отримати. Хоча, кому я про це кажу?
8. Волоська Ольга / 2 травня 2014, 09:37
Та все це, звичайно, повинно прийматися на найвищому законодавчому рівні, прозоро, зрозуміло і обґрунтовано.

Все це повинно прийматись на рівні сільської територіальної громади, яка й повинна вирішувати, утворювати їй власну адміністративну одиницю, утримувати їй апарат сільської ради чи ні. А для цього потрібно дати можливість формувати державний бюджет і бюджет територіальних громад знизу, починаючи з сільської ради.
9. шофер / 2 травня 2014, 10:04
щось мовчить наша газетка.. Посилання на politrada.com
10. Бувалий / 2 травня 2014, 10:21
9. шофер
«щось мовчить наша газетка»

Чому ж? Ось і про тебе написали: Посилання на exo.in.ua
11. шофер / 2 травня 2014, 10:29
8.Волоська Ольга
«Все це повинно прийматись на рівні сільської територіальної громади, яка й повинна вирішувати»
ну начальник так і сказав:
8.Стаття
« все це, звичайно, повинно прийматися на найвищому законодавчому рівні»
Він власне це і мав на увазі, що Територіальна Громада, є найвищий законодавчий орган. Просто висловився чуть по другому - но новому ))
12. Волоська Ольга / 2 травня 2014, 11:22
11. шофер
«Територіальна Громада, є найвищий законодавчий орган. »

Мені 45 років, з них 25 я живу в Попово, з них 14 років - на керівних посадах. Коли я починала працювати в 2000 році в Попово проживало фактично трохи більше 500 осіб (приписаних і без прописки). За цей час відбулося реформування АПК (у 2000 воно закінчувалося.(розвалили колгосп), реформування освіти (закрили школу у 2006, сільським головою була не я, наголошую). Сьогодні прописаних 272, фактично проживає десь близько 250. Вгадайте з трьох разів, що буде з цим селом після проведення адміністративно-територіальної реформи. І з тисячами подібних сіл на всій Україні. Сьогодні сільським головою працюю я, завтра, при умові збереження сільської ради, буде хтось інший - це нормально. А виїжджати звідси я нікуди не збираюся, та й нікуди. Через це мені боляче, що село помирає, і я нічого з цим зробити не можу. У проведення адміністративно-територіальної реформи знизу я не вірю. У нас останні три-чотири роки поступово забирали повноваження, і ніхто навіть нашою думкою з цього приводу не поцікавився. Так що вибори 2015, я думаю, відбудуться у значно меншій кількості сільських рад.
13. шофер / 2 травня 2014, 21:21
[[ЦИТАТА|12|Волоська Ольга|Сьогодні прописаних 272, фактично проживає десь близько 250. Вгадайте з трьох разів, що буде з цим селом після проведення адміністративно-територіальної реформи. І з тисячами подібних сіл на всій Україні.]] Паны Ольга, я почув те що ви хотіли сказати, і я вас чудово розумію. Але у мене на цю ситуацію є погляд і трохи з іншого боку. І сформувався він, я так підозрюю, від частого перегляду пізнавальних телеканалів, документалістики про людство, про його проблеми і т.д. Спробую зараз пояснити, хоча якщо не вийде - не хихикайте, я не мастак бути грамотним на язик, особливо на Украхнській мові (вибачте).

Так от про погляд з іншого боку. Цей погляд говорить про те, шо з іншого боку зникнення села несе у собі певні плюси. Як мінімум це говорить про те, що у нас не існує серйохної страшної проблеми перенаселення. Чому рідіє село? Тому що старики доживають, а молодь виїздить у місто. Значить що? Значить місто у місті ще є... Але ми ж розуміємо, що свято місто, пустим не буває, а місто у місті колись закінчиться, там стане тісно, місто стане втомлювати людей тіснотою та шумом, і розпочнеться процесс зворотній - свобода, простір, та гармонія з природою, стануть буквально на вагу золота! І ось тут, села котрі зараз рідіють, отримають до себе зовсім протилежний погляд і увагу. Це справа часу, звісно, і дуже тривалого. Але давайте будемо далекоглядними, і розуміти, що головне не кількість часу, а його напрямок! А напрямок, просто супер!

Хоча, сказати вам повинен, вже сьогодні є приклади, коли "городяни товстосуми" приїздять у села, і готові платити зніш зшибаючі суми за розвалюху, і 10 соток землі прикліплені до неї. Поки що такі приклади можна спостерігати поруч із великими містами, завтра це буде повально повсюди. Сьогодні це навіює грусть на душу, але завтра це буде великим приорітетом нашого довкільного краю - свобода і вдосталь місця. Так що давайте вчитися у всьому бачити позитив.

Китайцям наші би проблеми - поміняйтеся з ними. Заборона народж
14. шофер / 2 травня 2014, 21:21
Заборона народжувати більше однієї дитини – як воно вам? Так може нехай краще села рідіють…. (до пори до часу, як ми розуміємо) А народжувати будемо скільки влізе )) Я обираю друге.
15. Волоська Ольга / 2 травня 2014, 22:29
13. шофер
«місто у місті колись закінчиться, там стане тісно, місто стане втомлювати людей тіснотою та шумом, і розпочнеться процесс зворотній - свобода, простір, та гармонія з природою, стануть буквально на вагу золота! І ось тут, села котрі зараз рідіють, отримають до себе зовсім протилежний погляд і увагу. Це справа часу, звісно, і дуже тривалого. »

Поки жирний сохне - худий здохне (народна мудрість). На жаль, це єдине, що отак зразу приходить на думку. Вже ж вибачте за грубість.
13. шофер
« А напрямок, просто супер!»

16. шофер / 2 травня 2014, 23:35
Раз на раз не приходеться.. жирняки/худяки бувають різні. Не без того що деякі села не діждуться уваги.. та повторюся, як на мене, то це краще ніж перенаселення та дифіцит ресурсів. Засцяна (як мінімум) підземна вода, вирубані ліси під застройки і т.д. Хіба вам треба доказувати що у багатьох розвинутих країнах, взяти відро води із колодязя вже давно із області фантастики. Нехай краще у нас буде корупція, зрадницька влада, убита економіка, дороге бадяжне пальне, неадекватні ціни на газ та долар, а ніж відсутність натурального природнього середовища, справжньої нештучної курки, картоплі та сала, і все реально без ніяких ГМО - цих речей я не розміняю ні на які розвинуті цивілізації, ні на які європерспективи, ні під якими тисками корупцій та зрадництва, які я у любому випадку подолаю, навіть якщо спершу довго матюкатимуся. Бо все це ніщо, у порівнянні із тим що у нас є - вдосталь місця, повітря, ресурсів із натурального здорового середовища, у чому нам позаздрять багато преуспіваючих країн.

От завтра субота, день базарний, я точно знаю що поїду на ринок, куплю справді домашньої ковбаси, капченостей, курицю відгодовану без добавок. А сосіски із сиром, нехай полежать на полицях магазинів - я без них 100 разів обійдуся, бо поки я живу тут, в Україні, у мене є вибір.
17. ГРОМАДАs / 2 травня 2014, 23:41
7 травня на вхід в стадіон збираємся для підтримки ветеранів!! з 18 до 20 ! максимальний перепост!!!!!!!!!!!!
18. Колега / 3 травня 2014, 19:32
Шофер. стосовно натурального пророднього середовища. На жаль мало хто задумується над такими проблемами.
19. шофер / 3 травня 2014, 22:50
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
18.Колега
«На жаль мало хто задумується над такими проблемами.»
Ах да.. 100% правильне зауваження. Дописуючи свої каменти стосовно нашого природного середовища, та всих привілегій котрі ми отримуємо від нього, я забув написати, що давайте кайфувати поки кайфується, бо дуже скоро, і у нас всього цього не залишеться. Почнемо з того що у сусідів, чиї помешкання одне від одного через 20 метрів, у колодязях різна за смаком вода. Чому воно так - га? Не задавалися таким питанням? Тому що коли копали парашу чи сточну яму для каналізації, то копали поки копалося, поки черевики не почали чвакати від грязюки. Шоб чим по глибше, щоб чи на довше хватило - це ж геніально просто, хулє тут не ясно. Але "умний кабак" не задумувався над тим, що сцяки одного сусіда проникнуть у колодязь другого.

----------------------

Походу, між словом: Посилання на www.youtube.com
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації