Вхід | Реєстрація

60 років музики

60 років музики

Минулого тижня Новосанжарська дитяча музична школа відзначила свій ювілей.

25 квітня о 16:00 в актовому залі зібралися гості свята. Це і викладачі, і випускники школи, і гості, які цінують високе мистецтво музики.

Почалося свято майстерною грою на трубі, а коли пройшло кілька підготовлених концертних номерів, то вітальне слово взяла директор школи Ірина Сергеєва, яка розповіла про теперішній стан закладу:

— На сьогодні ми маємо 160 чоловік на музичному відділенні, а на образотворчому, яке в нас відкрилося нещодавно, — 40. На прохання мешканців містечка і району плануємо відкрити танцювальне та хореографічне відділення, але поки що не маємо змоги.

Директор зачитала вітального листа випускника школи Олега Лисенка, відомого баяніста, лауреата багатьох конкурсів, який проживає в Голландії. Приїхати не зміг, бо несподівано намітилися гастролі.

— Наші учні — це наша гордість. Особливо, коли вони пов’язують своє подальше життя з музикою, — підкреслила директор школи.

Вона також подякувала викладачам, які маленькими кроками кожного дня ведуть своїх учнів до високих вершин майстерності.

Потрібно зауважити, що це не просто слова. Адже новосанжарська школа має багатьох випускників, які стали заслуженими артистами України та Росії, керівниками музичних ансамблів та солістами.

Має школа і своїх сучасних зірочок. Наприклад, маленька Каміла Олійник стала переможницею обласного конкурсу, маючи 88 конкурентів. Це чергова перемога дівчинки, яка віртуозно грає на піаніно.

Були присутні на святі і представники влади: голова райдержадміністрації Володимир Паршевлюк, голова районної ради Геннадій Супрун та його заступник Сергій Бодак, які привітали викладачів та учнів не тільки словом, а й почесними грамотами. До речі, і Геннадій Іванович, і Сергій Анатолійович зізнались, що також училися в музичній школі. Викладачем у обох був заслужений ветеран Микола Бондаренко, який не зважаючи на поважний вік прийшов на свято, аби привітати молодших колег.

Присутні переглянули фільм Андрія Любка, який вміло відзняв та змонтував відеоматеріал. Історію школи коротко, але яскраво показано в фотографіях, репліках викладачів, прикрашено пейзажами вулиць Нових Санжар. Глядачі побачили, як школа поступово набирала сучасних обрисів.

Нотку гумору та ностальгії вніс директор РЦКД Олександр Торбін, який свого часу теж закінчив цю музичну школу:

— Я родом з «пригорода» Нових Санжар. І вирішив вступити до музичної школи. У мене вийшло: я пройшов конкурс, а це було вісім чоловік на одне місце! Викладачі тоді були більше чоловіки. І які! Вигладжені, наодеколонені. І я, коли виріс, теж купляв собі одеколон. Отак мені цей образ врізався у свідомість на все життя. При вступі я все так гарно склав, що мене запросили в клас скрипки. Але тоді був популярним баян. Що там скрипка?! І я пішов учитися. От щось там я вивчив, гордий такий увесь. Аж потім якось чую: хтось грає на баяні за дверима і так вправно! А це був Микола Гнатович. Я аж заплакав потім, що в мене так не виходить. Так я і не навчився грати, як Микола Гнатович, не зміг його перевершити, — показує на чоловіка з баяном та скромною посмішкою — Миколу Колодочку.

Після цього ансамбль «Лілея» виконує пісню під акомпанемент баяна талановитого та скромного музиканта.

Увесь концерт проходив під захоплені вигуки «браво!» та щедрі оплески і закінчився піснею «Боже великий, єдиний, нам Україну храни», що звучала символічно на фоні сучасних подій.


Автор: Роза ТУМАНОВА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації