Вхід | Реєстрація

Колективне звернення

Ми, працівники Перегонівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, висловлюємо глибоке обурення діями працівника Кобеляцької міліції слідчого Данила Ю. В., який вів кримінальну справу по ст. 191 ч. 2 та ст. 366 ч.І проти директора Перегонівської школи Гончаренко Л. В. з багаточисленними порушеннями чинного законодавства (співробітники міліції навіть не представлялися, жодної повістки свідкам не надсилали, допити свідків вели то посеред вулиці, то в автомобілі, то біля магазину — цей ряд непрофесійних дій слідчих можна продовжувати довго).

Колектив школи вважає цю справу сфабрикованою, замовною, направленою на дискредитацію чесного та порядного директора.

Справа стосується 3‑х списаних станків із шкільної майстерні, двигуни до яких та ще один станок були викрадені ще у 2007 році.

Міліція тоді навіть відмовилася шукати злодіїв, давши відповідь, що, цитуємо: «Відносно невідомих осіб в порушенні кримінальної справи за ст. 185 КК України відмовити». Розкомплектовані станки стояли в майстерні 7 років мертвим грузом (ремонт був неможливий із-за відсутності коштів). Ці станки, як морально застарілі, були списані інвентаризаційною комісією школи та відділом освіти. Дата списання — 29.11.2013 р.

На засіданні Ради школи 02.12.2013 р. (Протокол № 2), де був присутнім майже весь педагогічний колектив, було прийнято рішення або здати їх на металобрухт, або продати, щоб мати обігові кошти для заміни трьохфазного електролічильника, який необхідно замінити, а гроші на нього треба десь знайти. Де?

Станки було продано місцевим жителям, а вилучені за них кошти (2100 грн.) перераховано на спецрахунок відділу освіти.

Оскільки гроші не привласнені директором школи, а перераховані на спецрахунок, то ніякого привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем не було. Тому просимо закрити цю справу за відсутністю складу злочину.

Колектив школи направляв колективне звернення на ім’я прокурора Кобеляцького району Кохна В. О. (лист зареєстровано у прокураторі 07.04.2014 р.), у якому просили перевірити хід досудового слідства в кримінальній справі № 12014170190000065 і вжити заходів прокурорського реагування на непрофесійні дії слідчого Данила Ю. В.

Прокуратура в особі прокурорів Кохна В. О. та Титаренка С. О. не вжила ніяких дій для перевірки досудових дій слідчого Данила Ю. В. і так поспішала передати справу до суду, що скомпрометувала себе як контролюючий орган.

Складається враження, що під виглядом пошуку корупційних дій директора школи Гончаренко Л. В., руками правоохоронних органів відбувається помста за те, що влітку 2013 року не дали знищити школу та ще й відкрили на її базі дошкільний дитячий заклад.


Автор: Працівники школи: Гончаренко О. В., Колінько О. К., Зінченко С. В., Колодочка В. І., Худан О. В., Балясна Г. І., Півовар Н. М.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 травня 2014, 08:56 | Кобеляки | Суспільство


1. Засідатель / 5 травня 2014, 09:31
З одного боку схоже на те що лист підписали співучасники злочину. З іншого, можливо й правда. Але якщо правда те, що написали педагоги, то це виправдальний вирок. Данило тут ні до чого. Це система, яка працює за старими принципами. Кожному слідчому необхідно направити до суду 2 пбо 4 кримінальні провадження, інакше погано працює. Прокуратура на все дивиться крізь пальці, а суд як конвеєр, розбираються тільки там де є суспільний резонанс або щось інше ... .
2. подоловець / 5 травня 2014, 10:54

Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
3. подоловець / 5 травня 2014, 11:02
Я думаю всє просто. Во пєрвих такіє нарушенія с допросамі мог только іспользовать такой адвокат как у нас на Ясних Зорях. Єто ні на что нє вліяєт, главноє правда ілі нєт то, что било дєло. А ето лєгко провєріть. 1. Било лі заявлєніє о хіщєніі до того как міліція начала ето дєло. Ілі ето способ защіти. І второє когда дєньгі поступілі на счєт: - до возбуждєнія дєла ілі послє. Єслі послі то всє, тогда можетє пісать что ваш дірєктор жіл на майданє і прі жізні зачіслєн в почєтние майдановци - ето єго нє спасєт. Как сказал Жиглов: Вор должен сідєть в тюрьмє.
4. Ясен / 5 травня 2014, 15:23
1.Засідатель
«З одного боку схоже на те що лист підписали співучасники злочину. З іншого, можливо й правда. Але якщо правда те, що написали педагоги, то це виправдальний вирок. Данило тут ні до чого. »

А он воно як!Купа процесуальних порушень ,а слідчий ні до чого!А сім членів педагогічного колективу -співучасники.Щось багатувато співчасників на 2100гр.
3.подоловець
« І второє когда дєньгі поступілі на счєт: - до возбуждєнія дєла ілі послє.»
це дуже важливо.А ще важливо,чи реальна(експертна)вартість станків більша від вартості покупки,чи ні.Якщо гроші на рахунок отримані до міліцейської цікавості, а станки продано за вищу від експертної ціни суму,то вольному-воля пане директоре.
5. traktorist / 5 травня 2014, 16:24
Оце і є причина заворушень по всій Україні.Людину,яку пресують за списані,копійчані станки можуть жорстко покарати для того,щоб показати як бездоганно працюють в нас правоохоронні органи,які вони принципові та непідкупні,а натомість дають звалити з країни майже всім упирям-мільйонерам,які обібрали народ до нитки.Тепер поставте себе на місце директора школи,та подумайте,чи візьмете ви після цього автомат в руки,щоб захищати ТАКУ країну.
6. подоловець / 5 травня 2014, 18:29
Мужікі ето всє харашо, но ні окакой купє процесуальних нарушеній сдесь нічего нєт, а єсть раздувательство какіхто мєлкіх неудовлєтворєній насєлєнія. Но еслі ми будєм облачать всє в політічєскую окраску, то мелкіє преступнікі будут в дєрєвнях вєршіть своі дєла а большіє в большіх. Вопроси остаются: имєл ли право дирєктор спісівать і продавать, законно он ето сделал. І почему всегда в нашей прессе перекос, тоєсть читаєм письма и коментарии только одной сторони а гдє вторая. Думаю сейчас нє то время что фемідісти будут нєзаконно судіть. К нам в Ясниє Зорі пріезжал один судья рассказівал что боятся люстрації, поетому судят справєдліво. Нєдавно у ніх даже какуюто голову поменялі. Так что по мелочам зря нешумітє.
7. мешканец / 6 травня 2014, 18:52
А слiдчiй завёл дело по акту вандализма над памятником Ленину и Стеллой героям-комсомольцам?
Скоро люстрация! :)
8. Дописувач / 6 травня 2014, 23:13
До речі пан Мешканец дуже важливе питання підняв. Чи подала мерія з цього приводу заяву, та чи правда що Куличровський уже перебуває за це в містах не так далеких.
9. Гість333 / 6 травня 2014, 23:31
7.мешканец
« слiдчiй завёл дело по акту вандализма над памятником Ленину и Стеллой героям-комсомольцам?»

8.Дописувач
« чи правда що Куличровський уже перебуває за це в містах не так далеких.»

З так званим батюшкою потрібно спочатку провести обряд екзорцизму(вигнання злих духів)а вже потім можна і до мість не дуже віддалених,без обряду ніяк не можна бо ще й там начне стіни руйнувати.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації