Вхід | Реєстрація

Центр зайнятості не ліквідують

Центр зайнятості не ліквідують

Минулої п’ятниці, 25 квітня, відбулась чергова сесія Кобеляцької міської ради.

До речі, вона була на межі зриву. Адже о 15 годині, коли сесійне засідання мало б розпочатись, у залі були присутні лише 14 із 30 народних обранців. Тому решта вимушені були чекати кворуму.

— Схоже, це може бути перша сесія за історію мого керування, яка не відбудеться через відсутність необхідної кількості депутатів, — резюмував Олександр Ісип. — Та ми вимушені чекати. Адже ми не Верховна Рада, де один нардеп голосує за вісьмох і при цьому не несе ніякої відповідальності.

Через півгодини до сесійної зали заходять Валентина Семиног та Роман Горбенко і загальна кількість депутатів стає достатньою для проведення сесії.

— Ми ще ніколи не були вам такі раді, — кажуть решта народних обранців.

Далі Олександр Ісип робить зауваження всім присутнім, що не гоже пропускати сесійні засідання без поважної на те причини. Мовляв, депутати добровільно визвались працювати на користь міста та його мешканців і ніхто їх до цього не примушував. Тому попрохав відноситись до цього більш серйозно.

Через декілька хвилин до зали заходять ще двоє депутатів і сесію розпочинають. Спершу директор районного Центру зайнятості Наталія Хейлик звітується про стан зайнятості в місті. За її словами, ситуація, в цілому, стабільна та прогнозована. Після короткої доповіді міський голова цікавиться, чи зріс рівень безробіття в місті у зв’язку з складною суспільно-політичною ситуацією в державі. Наталія Миколаївна відповіла, що ситуація не змінилася. Як приклад, вона зазначила, що минулого року на обліку в Центрі зайнятості стояли 921 безробітній. А сьогодні — 875.

Ще вона розвіяла чутки з приводу того, що районний Центр зайнятості збираються ліквідувати.

— Сьогодні ходить багато пліток із приводу того, що установу хочуть ліквідувати, розформувати, забрати у нас приміщення або ж приєднати до якоїсь іншої організації. То я скажу, що всі ці чутки — неправда, — зазначила Наталія Хейлик. Далі жінка пояснила причину появи подібних чуток.

За її словами, в Україні замість державної служби зайнятості, створеної в грудні 1990 року, мала з’явитись Державна служба зайнятості України. Тобто держустанова протягом трьох місяців мала змінити статус і стати центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення. На період реорганізації її функції виконував Державний центр зайнятості. Та протягом 2013 року Державна служба зайнятості України не набула повноважень. І враховуючи жорстку економію державних коштів, Кабінет Міністрів України прийняв відповідну постанову та ліквідував Державну службу зайнятості України як центральний орган виконавчої влади. Та прийняття цієї постанови, за словами Наталії Хейлик, жодним чином не впливає на поточну роботу служби зайнятості як централізованої системи державних установ. І, відповідно до чинного законодавства, вона продовжує працювати та надавати послуги населенню.
Після доповіді директора районного Центру зайнятості депутати розглянули низку земельних питань. Наприкінці сесії міський голова звернувся до народних обранців із проханням посприяти у наведенні чистоти в місті. Олександр Ісип, у свою чергу, зазначив, що він зробив усе від себе можливе у вирішенні цього питання.

— Звісно ж, якби вклали півмільйона гривень, то ефект був би кращим, — сказав він. — У зв’язку з ситуацією в Україні цього року ми створюємо клумби за економ-варіантом, вирішивши посадити там троянди. Та кобелячани не відгукнулися на мою пропозицію долучитись до цієї справи. Вісім кущів принесли самі депутати. А цього — мало. Усього треба близько двохсот кущів.

Після цих слів народні обранці запропонували самостійно зібрати гроші та придбати квіти. Дехто одразу ж і відгукнувся на цю пропозицію.

Насамкінець місцева жителька Олена Лашко, яка була присутня на сесії, висвітила проблему, яка турбує багатьох жителів мікрорайону Броварки. Полягає вона у так званому броварському яру по вулиці Короленка, до якого постійно звозять сміття.

— Цей яр періодично горить та дуже смердить. До нього звозять сміття здалеку. І це роблять не ті люди, які живуть поруч. Самостійно жителям нашого району з цією проблемою не впоратись. Тому я звертаюсь до депутатів із проханням вплинути на її вирішення, — сказала Олена Лашко.

Олександр Ісип відповів, що через відсутність фінансування посади інспектора з благоустрою в міськраді зараз немає, але міська влада може уповноважити будь-кого складати протоколи. У тому числі і пересічних кобелячан.

— Ви можете зафіксувати порушення і скласти протокол, — сказав міський голова. — Є, до речі, ще більш дієвий спосіб. Ви виявіть порушника, ми повантажимо сміття, яке він вивіз, і вдвічі більше викинемо йому під ворота. Така практика в деяких регіонах нашої області вже існує. Думаю, наступного разу порушник не викидатиме сміття, куди не слід.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 травня 2014, 14:43 | Кобеляки | Суспільство
1. терплячий / 4 травня 2014, 10:15
Я розумію роль так званої "біржі", але так як вони працюють насправді, то краще б їх справді зачинили б. Скільки коштів на їх утримання було б зекономлено?... А натомість, зробити невеликий відділ при райдержадміністрації, який би виконував їх функції.
2. traktorist / 4 травня 2014, 10:26
А який в приміщенні центру був би дитсадочок чудовий.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації