Вхід | Реєстрація

У Кобеляках відбувся мітинг до роковин Чорнобильської катастрофи

У Кобеляках відбувся мітинг до роковин Чорнобильської катастрофи

Серед усіх трагедій, які пережило людство, аварія на ЧАЕС не має аналогів за масштабами забруднення екологічної сфери та негативного впливу на здоров’я людей.

Заради збереження пам'яті про цю жахливу трагедію, щороку 26 квітня в кожному населеному пункті нашої держави проходять заходи із вшанування учасників аварії на Чорнобильській АЕС.

Не стало винятком і наше місто. Біля пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля» відбулися районні заходи з нагоди 28-их роковин Чорнобильської катастрофи, де зібралися ліквідатори, представники органів місцевого самоврядування, виконавчої влади та жителі міста.

Перед присутніми виступив ліквідатор другої категорії Петро Коломієць. У своєму виступі він згадав про події 28-річної давності та роль учасників ліквідації наслідків атомної катастрофи. Також наголосив на тому, що від оперативності дій, вжитих у перші дні аварії, залежало майбутнє не тільки жителів регіону, а і життя мільйонів громадян України, Білорусії, Росії, а, можливо, й інших країн світу.

Учасники заходу вшанували пам'ять загиблих від наслідків аварії на ЧАЕС хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку. Протоієрей Свято-Миколаївської церкви отець Василій відслужив молебень по загиблих унаслідок Чорнобильської катастрофи.

Нагадаємо, що 26 квітня 1986 року о 1 годині 23 хвилини на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС в результаті вибуху відбувся могутній викид радіоактивних речовин. Аварія призвела до забруднення більш ніж 145 тисяч квадратних кілометрів території України, Республіки Білорусь і Російської Федерації. У результаті Чорнобильської катастрофи постраждало майже 5 мільйонів людей, забруднено радіоактивними нуклідами близько 5 тисяч населених пунктів. Із них в Україні — 2293, де проживають 2,6 мільйона людей.


Автор: Зоя ДЕМЕНЧУК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 травня 2014, 18:35 | Кобеляки | Суспільство
1. Ната / 4 травня 2014, 22:38
На фото тільки одні ..... де ж чорнобильці?Ми що не бачили Шабалтія?Чи може наші чорнобильні не заслуговують навіть на фото в газеті?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації