Вхід | Реєстрація

Костя Малюков вирізає портрети героїв Небесної Сотні

Костя Малюков вирізає портрети героїв Небесної Сотні

Учень 11-А класу Новосанжарського НВК займається різьбою по дереву, спортом та мріє стати учителем історії, щоб виховувати патріотизм у маленьких українців.

Ми зустрічаємося з хлопцем у редакції газети «ЕХО». Юнак приносить з собою кілька виробів з різьбою по дереву. Саме з них ми і почали спілкування. Він розповідає:

— Я відвідував художню школу Юрія Дебелого. Малював на тканині. А потім вчитель запропонував мені спробувати техніку різьби по дереву. Спробував, спершу було дещо складно, але сподобалося.

Після того хлопець вирізав більше двадцяти оригінальних виробів з дерева. Свої робити дарує друзям, демонструє на районних виставках. Тематику добирає спонтанно:

— От побачу десь картинку, що сподобається, накладаю на оброблену дошку малюнок, який виконую сам або через трафарет.

Говорить, що різати по дереву абсолютно не набридає, адже вирізає малюнки… переглядаючи якийсь фільм.

У колекції хлопця є як портрети (приміром, Степана Бандери чи Тараса Шевченка), так і пейзажі (наприклад, «Горобці в очереті»).

Зараз працює над спільним портретом вірменина Сергія Нігояна, білоруса Михайла Жизневського та львів’янина Михайла Вербицького — героїв Небесної Сотні, загиблих на вулиці Грушевського. Малюнок відшукав у мережі Інтернет і загорівся  вирізати подібне по дереву.

Тема вибрана не випадково, адже Костя вважає себе патріотом своєї країни. Говорить, що став патріотом дякуючи близькому другові Артемові, який то картинку на телефон поставить, то пісню патріотичну дасть послухати, то підніме відповідну тему. І Кості стало цікаво. Почав більше дізнаватися про рідне. До того ж, хлопець активно займається бігом, найбільше пробігав без перепочинку більше 8-ми кілометрів. Говорить, що таким чином вивчив у містечку вулички, які раніше не знав. Улітку полюбляє поїздки на велосипеді:

— Їдеш, вдихаєш свіже повітря, скрізь усе цвіте. Краса!

Саме через свою допитливість і бажання діяти вирішив стати членом ВМГО «Сокіл», яка займається просвітницькою роботою серед молоді. Там хлопець має і коло друзів, які йому близькі по духу. Він розповідає:

— Ми можемо поговорити на патріотичні теми, ми не вживаємо алкоголю і не куримо, намагаємося власним прикладом пропагувати здоровий спосіб життя. Ми хочемо зробити Нові Санжари кращими.

Хлопець бере участь у вишколах і не лише покращує фізичну форму, а й поглиблює історичні знання. Після закінчення школи Костянтин планує вступити до Полтавського педагогічного університету ім. В. Г. Короленка.

— Сподіваюся, що повернуся в стіни рідної школи і зможу давати якісні знання новосанжарським школярам, прищеплюючи їм любов до рідного краю і до великої України, — каже юнак.


Автор: Роза ТУМАНОВА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 травня 2014, 10:02 | Нові Cанжари | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації