Вхід | Реєстрація

Ретропоїзд Південної залізниці вирушить у День Перемоги у перший рейс

Ретропоїзд Південної залізниці вирушить у День Перемоги у перший рейс

9 травня 2014 року о 10:00 з вокзалу Харків-пасажирський перший рейс здійснить ретропоїзд Південної залізниці. Першими пасажирами святкового рейсу стануть ветерани Південної магістралі.

Упродовж 40-хвилинної подорожі зі станції Харків-Пасажирський до станції Основа для ветеранів-залізничників звучатимуть мелодії, фронтові пісні та інструментальні композиції часів Великої Вітчизняної війни. На першій платформі вокзалу станції Основа відбудеться святковий обід для ветеранів.

Виводитиме в рейс поїзд справжній паровоз, що працює на вугіллі. У складі поїзду локомотив, два сучасних вагони-ресторани, а також тендер – спеціальний вагон, призначений для перевезення запасу палива та води.

Перш ніж стати на рейки, локомотив на паровозній тязі зазнав суттєвої  реконструкції. Упродовж 3 місяців фахівці локомотивного депо Основа ремонтували й відновлювали 60-річну машину.

Локомотивна бригада ретропоїзда – досвідчені машиністи локомотивного депо Основа Валерій Шевченко, Микола Тисячник та Євген Гапоненко – пройшли спеціальне навчання: теоретичний курс керування паровозом опанували в Лубенському центрі професійної освіти, а практичних навичок набули на екскурсійному маршруті Південно–Західної залізниці в локомотивному депо Дарниця.

До обов’язків локомотивної бригади у складі машиніста, помічника машиніста та кочегара входить поповнення запасів вугілля, наповнювання водою та розпалювання вогню, а головне – дотримання чітких правил завантаження вугілля в топку, щоб тиск пару підіймався до необхідної позначки на манометрі.

Згодом ретропоїзд планується використовувати в якості екскурсійного в музеї Південної залізниці під відкритим небом, організованого з нагоди 145-річного ювілею, який Південна магістраль відзначить 6 липня. Фонд музею вже налічує кілька десятків раритетних зразків техніки, яку дбайливо зберігали упродовж десятиліть залізничники.

Запрошуємо представників ЗМІ взяти участь в урочистому відкритті руху унікального ретропоїзда Південної залізниці. Захід відбудеться 9 травня 2014 року о 9:30 на першій платформі вокзалу Харків-пасажирський за адресою: Харків, площа Привокзальна, 1.

Контактна особа: Ірина Гаманенко, прес-секретар Південної залізниці. Тел. 067-571-08-98

 

Довідка:

Локомотив ретропоїзда Південної залізниці – паровоз серії Ер – побудовано 1954 року на заводі «Совромнефтемаш» у м. Решиця (Румунія). З 2002 року не експлуатувався. Локомотив може розвивати швидкість до 55 км/год. Перед стартом ретропоїзд видає гучний гудок і випускає через трубу струмінь густого темного диму.


Автор: Прес-центр Південної залізниці


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 травня 2014, 15:01 | Полтавщина | Цікаве
1. DVPartu / 7 травня 2014, 19:52
А паровоз, в Гребенке тобрали))))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації