Вхід | Реєстрація

Кубок пам’яті Леоніда Мокляка виграє «Чиста криниця»

Кубок пам’яті Леоніда Мокляка виграє «Чиста криниця»

У суботу 26 квітня в селі Драбинівка відбувся традиційний районний футбольний турнір пам’яті Леоніда Мокляка, який під час служби в повітряно-десантних військах Радянської Армії трагічно загинув при виконанні навчального завдання.
На урочистому відкритті учасників привітав директор ТОВ «Чиста Криниця» Віктор Сидоренко. Мама Леоніда подякувала гравцям, що приїхали. Пам'ять Леоніда Мокляка присутні вшанували хвилиною мовчання.

До служби у збройних силах Леонід Мокляк грав за драбинівський «Колос». Демонстрував красиву змістовну гру, забивав багато голів, був улюбленцем уболівальників. Тож традиційно в квітні, коли Леонід народився, відкриття драбинівського футболу розпочинається кубком пам’яті Леоніда Мокляка. Прїздять сусідні команди, які змагаються за престиж та перемогу. Враховуючи, що цей турнір був відкриттям футбольного сезону, переможцю надавалося право брати участь у фіналі районного кубка «Пролісок».

Турнір проходив за змішаною системою. У групі «А»: «Чиста Криниця», «Старт» (Писарівка), «Оріль» (Лівенське). У групі «Б»: «Оріль» (Нехвороща), «Юність» (Галущина Гребля), «Темп» (Суха Маячка).

У фінал вийшли «Чиста Криниця» (Драбинівка) і «Юність»(Галущина Гребля), де драбиняки святкували мінімальну премогу 1:0. Переможний м’яч у ворота гостей забив Олег Мищенко.

По закінченні турніру відбулася церемонія нагородження. Переможець та фіналіст одержали Кубок, почесні грамоти, грошові  винагороди. Кращими гравцями турніру визнано Дмитра Хмару, Олега Мищенка, Сергія Бурлаковського, Івана Подовжнього, Василя Дербенцева. Вони також нагороджені грамотами.

Учасники і організатори турніру поклали квіти на могилу Леоніда Мокляка, вшанувавши пам’ять земляка. Велика вдячність директору ТОВ «Чиста криниця» Віктору Сидоренку за фінансову підтримку у проведенні турніру.

Фінал Кубка «Пролісок» відбудеться 10 травня о 15:00 («Чиста Криниця»(Драбинівка) — «Колос» (Стовбина Долина).


Попереду — нові ігри, нові перемоги

Команда «Ветеран» з Нових Санжар вдало фінішувала в чемпіонаті району з міні-футболу та захистила його честь на обласних змаганнях. Адже в минулому році, коли футболісти завоювали право виступати в першій лізі чемпіонату району, гравці поставили перед собою посильне завдання: вдало провести чемпіонат, зберегти прописку в першій лізі та ще більше згуртувати колектив.

Очолив команду Микола Ольшницький, який підтримував футболістів фінансово на протязі всього чемпіонату. Він постійно згуртовував хлопців, ділив з ними радості перемог і підбадьорював, коли команда поступалася.

У минулому році провідними футболістами було визнано Володимира Жаботинського, Юрія Кісіля, Олександра Дерев’янка, Сергія Кобу, Михайла Киричка, Ярослава Колодійчика, Тараса Шевченка, до яких згодом долучилися Олександр Кольба, Віталій Гарець, В’ячеслав Устинко та Дмитро Рябуха. Усі ці гравці в минулому вдало захищали честь Новосанжарського «Стандарта», а тепер вважаються ветеранами футболу. Та цей титул не завадив їм зайняти почесне місце та обіграти значно молодших суперників.

19 та 26 квітня у місті Полтава проходили обласні змагання з міні-футболу. У них брали участь футболісти, яким виповнилося сорок і більше років. Ось тут маємо змогу вкотре похвалити хлопців. Адже наша команда вийшла в фінальну частину і посіла четверте почесне місце. І це при тому, що участь у змаганнях взяли16 команд.

До названих футболістів долучилися також Павло Манник, Олександр Дерев’янко, Віктор Дубович, Анатолій Бичок, Олександр Кольба, Володимир Пасюра, Василь Чигрин, Сергій Овчаренко, Святослав Суботін.

Розвиток футболу на Новосанжарщині не стоїть на місці. Його руху вперед сприяють як різновікові маси, які прославляють гру своїми перемогами, так і люди, які фінансово підтримують та розвивають районний футбол.
Велика вдячність Миколі Івановичу Ольшницькому за постійну підтримку команди «Ветеран». Він це заслужив.
Тож попереду — нові ігри, нові перемоги.

 

Новосанжарський «Стандарт» вдало стартує в чемпіонаті області серед команд І ліги

27 квітня розпочався чемпіонат області з футболу серед команд І ліги, де новосанжарці приймали ФК «Диканька».Наша команда укомплектована преважно з гравців кращих районних команд: «Зорі» (Руденківка), «Динамо» (Нові Санжари), «Ворона» (Лелюхівка), «Колос» (Стовбина Долина), «Чиста Криниця» (Драбинівка), «Чкаловець» (Великий Кобелячок).
Команда «Стандарт» перемогла з рахунком 3:1. Голи забили Юрій Крушний (2), Владислав Мокляк (1).Юнаки поступились з рахунком 1:2.

3 травня новосанжарці грали на виїзді в Селещині з місцевим «Дукатом», поступаючись по хлду гри 2:0, 3:1, але знайшли сили та відігрались в останні 10 хвилин гри. Змістовною горою у другому таймі відзначились майже всі гравці.Олександр Кириленко та Сергій Соломашенко брали гру на себе і створювали небезпеку. Надійно грали в захисті Сергій Сонник та Євген Козаченко. Вдало увійшов у гру Євген Суботін. У центрі поля руйнував атаки Євген Нетерпко. Зліва по флангу гострими проходами виділявся Владислав Олійник. У нападі, заробивши два одинадцятиметрових і реалізувавши їх, знову відзначився Юрій Крушний. Третій гол у ворота господарів забив Євген Писаренко, який, вдало обробивши м’яч, майстерно пробив повз воротаря. Цей гол був майже переможним. Адже забитий був на 90+1 хвилині. Шалена радість наших гравців! Зараз команда перебуває на третій сходинці турнірної таблиці.

Юнаки розійшлися мировою нічиєю — 0:0. Наступну гру «Стандарт» проведе вдома з ФК «Рокита», лідером чемпіонату. Матч відбудеться 18 травня. Юнаки о 13:00, дорослі о 15:00. Вхід вільний.

 

Першість району з футболу серед школярів

30 квітня на сатдіоні у Нових Санжарах відбулась фінальна частина спартакіади школярів з футболу. Брали участь команди Новосанжарського НВК, Драбинівської і Крутобалчанської (збірна), Соколовобалківської і Великокобелячквської (збірна), Малокобелячківської і Кустолівської (збірна), Малоперещепинської, Нехврощанської, Руденківської загальноосвітніх шкіл.

Змагання проводились за змішаною системою.

У фінал вийшли футболісти Новосанжарського НВК та збірної Соколовобалківської та Великокобелячківської ЗОШ. Господарі перемогли з рахунком 2:0.

У матчі за третє місце перемогу здобула збірна Драбинівської і Крутобалківської ЗОШ з рахунком 2:1.

Переможці та призери нагороджені грамотами відділу освіти.


Автор: Віталій Баранович


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації