Вхід | Реєстрація

9 Травня йтимуть із червоним прапором

У ході чергової апаратної наради в РДА обговорили процес підготовки до святкування Дня Перемоги.

Із доповіддю виступив Олександр Пасько, головний спеціаліст відділу культури. Він поінформував, що урочистості з нагоди 69-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні в Кобеляцькому районі триватимуть із 7 по 9 травня. За цей час у різних населених пунктах відбудеться 70 різних святкових заходів.

9 травня у Кобеляках пройде урочиста хода. Колона в складі ветеранів війни, держслужбовців, представників трудових колективів і громадськості розпочне рух о 8 ранку від будівлі райради і РДА. Спочатку її учасники підійдуть до пам’ятника Скорботній матері, а потім попрямують до міського кладовища.

8 травня о 14-ій годині у Світлогірському почнеться захід із перепоховання останків воїнів, загиблих у боях на околиці села. Рештки тіл радянських солдатів у цій місцевості регулярно виявляють місцеві краєзнавці. Цього разу вони знайшли останки чотирьох тіл. Про це присутніх на апаратній нараді повідомила керівник відділу внутрішньої політики РДА Таміла Шевченко. Також вона зазначила, що згідно з порадами установи під назвою «Інститут національної пам’яті» і урахуванням суспільно-політичної обстановки, керівництво облдержадміністрації рекомендує утриматись від проведення масових заходів.

Зоя Петренко, керівник управління праці та соціального захисту населення, розповіла про заходи соціальної підтримки ветеранів війни. Зокрема, проінформувала, що на виплату одноразової грошової допомоги до Дня Перемоги державою для кобеляцьких ветеранів було виділено 902 тисячі гривень. Керівник нагадала, що існують проблеми із забезпеченням ветеранів війни правом на безкоштовний ремонт житла. Вони, ці труднощі, виникли через невиконання своїх зобов’язань саме державними інституціями. Адже підрядник, одна із будівельних фірм, так і не отримала з бюджету гроші за два ремонти, проведені у 2013-ому році. І тепер будівельники відмовляються розпочинати будь-які роботи без гарантій перерахування коштів.

Тему червоного прапора під час наради ніхто не піднімав. Уже по завершенню апаратної ми звернулись із відповідним запитанням до голови районної ветеранської організації Григорія Кіяна. Він відповів, що ветерани в колоні нестимуть принаймні один червоний прапор як символ Перемоги.

 

Голова РДА розкритикував міську владу і Олександра Казиріда

Також під час наради голова РДА Іван Терновий розкритикував позицію керівництва Кобеляцької міськради та Олександра Казиріда, власника дискотеки «Фабрика». Зокрема, йшлося про те, що, не дивлячись на траур, оголошений у зв’язку із загибеллю людей в Одесі, розважальний заклад працював у звичному режимі. — Там навіть салюти влаштовували, — заявив голова РДА. Присутній на нараді Олександр Письмак, заступник міського голови, відповів, що міська влада діє в межах своєї компетенції. І покарати підприємця можуть лише в разі порушення ним закону про тишу. — Ну, а морально-етичні якості людини ми оцінювати не в праві, — зазначив Письмак.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 травня 2014, 17:53 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації