Вхід | Реєстрація

У Кобеляцькому районі створена народна самооборона

Кількість бажаючих стати в її ряди налічує поки що 119 чоловік.

Журналісти тижневика «ЕХО» зустрілись із координатором народної самооборони в Кобеляках Олексієм Мєлкозьоровим. Він розповів, що ця організація створена зовсім нещодавно, близько двох тижнів тому. Чоловік одразу ж наголосив, що народна самооборона не співпрацює з жодною політичною партією і не має ніяких прапорів, окрім державного. Наразі в районі до лав самооборони виявили бажання вступити 119 чоловік. Найчисельніша група бажаючих захищати рідну землю — у Світлогірському та Свічкаревому.

Олексій Мєлкозьоров зазначив, що головна функція народної самооборони — це охорона громадського правопорядку в межах району та локалізація загроз диверсійного характеру. Члени організації володіють тактикою ведення партизанської боротьби і знають, як у короткі строки унеможливити вторгнення агресора на територію Кобеляччини.

— Укомплектована народна самооборона виключно на добровільній основі, — продовжує Мєлкозьоров. — Матеріально-технічне забезпечення відбувається шляхом самоорганізації.

Ідея створення подібного об’єднання, за словами активіста, виникла у зв’язку з відсутністю будь-якої іншої альтернативи в нашому районі.

— Ми звернулися до районного військкомату, — каже чоловік. — Там взяли список добровольців, які бажали стати на захист Батьківщини. Тільки з певних причин їх не прийняли на службу. Але запропонували їм вступити до лав самооборони. У основному, це люди після сорока. Хоча є і молодь по 18-20 років. Вісімдесят відсотків членів народної самооборони — це колишні військові. Хоча є і звичайні громадяни, які й автомата ніколи в руках не тримали.

За словами Олексія Мєлкозьорова, народна самооборона в районі ніким не фінансується. А у випадку загрози військового втручання об’єднання підпадає під матеріально-технічне забезпечення військових частин. На наше запитання, чи не стануть вони на заваді кваліфікованим військовим, чоловік відповів, що організація співпрацює з військовим комісаріатом та міліцією. І їхні дії узгоджені. У випадку загрози кожен виконуватиме своє завдання і функції.

Ми поцікавились, чи відбуваються зустрічі членів народної самооборони і чи проходять якісь навчання з військової підготовки. Олексій Мєлкозьоров відповів, що більшість самооборонівців навчання не потребують. Адже добре володіють військовою справою. Хоча і не заперечує, що незабаром члени організації мають пройти заняття з надання першої медичної допомоги та тактичної підготовки. Також він додав, що організація функціонуватиме до того часу, доки існуватиме реальна загроза військового вторгнення на нашу землю. А коли небезпека мине, імовірно, народну самооборону в районі розформують.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 травня 2014, 11:07 | Кобеляки | Політика
1. мешканец / 9 травня 2014, 16:40
5.терплячий
«Буду вести боротьбу з такими "земляками" як ви!»

Не стоит. Скачай, посмотри Парад Победы в Москве и Севастополе. Там даже есть мои ученики :)
2. Бес / 9 травня 2014, 22:50
7.терплячий
«Якщо вам це так цікаво, то ви і насолоджуйтеся в тихій самоті! А я вважаю, що цей день святом не можна назвати! Це швидше- День пам’яті!.. День скорботи!..»

Не згодний це саме День Перемоги нашого народу над фашизмом ти напевне погано вчився в школі.День Перемоги чекали всі і звичайно це була радість наших дідів які так тяжко здобули цю ПЕРЕМОГУ!
3. МаринаЮріївна / 11 травня 2014, 13:48
Партіотизм це чудово, а гарматне м’ясо погано. В цій ситуації це не врятує одних і не зашкодить іншим.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації