Вхід | Реєстрація

У Сухинівці з’явилась патріотична зупинка

У Сухинівці з’явилась патріотична зупинка

Її автором є працівниця Кобеляцького музею літератури та мистецтв Світлана Карнаух.

Нещодавно ми дізналися, що в в селі Сухинівка, Кобеляцького району, з’явилась патріотична зупинка, розфарбована в кольори Державного Прапора. До того ж, на її стінах можна побачити соняхи та калину.

Ми вирішили познайомитись із художницею, яка розфарбувала згадану зупинку. Це — Світлана Карнаух. З нею ми зустрічаємось на її робочому місці, у музеї літератури та мистецтв. Одразу ж цікавимось, хто є ініціатором того, аби сухинівська зупинка так видозмінилась.

— Якось до мене звернувся Сухинівський сільський голова Ігор Рябека, — розповідає художниця. — Він звернув мою увагу на зупинку в селі Сухинівка. Будівля була повністю пофарбована в зелений колір. До того ж, її зіпсували різноманітними написами, як це часто буває. Ігор Борисович запитав у мене, чи можу я розфарбувати зупинку в синьо-жовтий колір. Я погодилась. Тільки запропонувала більш оригінальний варіант. До кольорів державного стяга вирішила домалювати соняхи та символ нашої України, калину. Ігор Рябека погодився і самостійно оплатив усі витрати.

Світлана Карнаух вважає, що сьогодні, як ніколи, варто пробуджувати в людях патріотичні почуття. І зупинка в синьо-жовтих кольорах є одним із кроків до цього.

На всю роботу художниця витратила близько трьох днів.

— У останній день працювала до дев’ятої вечора. Останні штрихи наносила під світло автомобільних фар, бо хотілося якнайшвидше завершити роботу, — посміхається Світлана.

Художниця розповідає, що після того, як люди оцінили побачене, до неї почали звертатись інші сільські ради з проханням розмалювати зупинки і в їхніх селах.

— До мене підійшов один сільський голова і зазначив, що ми його випередили, — каже Світлана. — Він сказав, що якраз обдумував подібний варіант. Тільки ще не встиг його втілити в життя.

Що ж, подібні прояви патріотизму сьогодні доречні, як ніколи. І, можливо, зовсім скоро всі зупинки нашого району будуть не лише чистими та охайними, а й такими ж синьо-жовтими, як у Сухинівці.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 травня 2014, 09:19 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації