Вхід | Реєстрація

У Ліщинівському будинку-інтернаті з’явилася алея миру

У Ліщинівському будинку-інтернаті з’явилася алея миру

Над її створенням працювали працівники закладу.

Днями до редакції тижневика «ЕХО» зателефонував директор Ліщинівського будинку-інтернату Анатолій Шкарбан та розповів, що його співробітники провели своєрідну акцію. Вона полягала в тому, що всі дерева, які знаходяться на території інтернату, працівники розмалювали в синьо-жовті кольори, а на вуличні ліхтарі почепили кульки та стрічки тієї ж кольорової гами.

Наші кореспонденти вирішили навідатись до установи та побачити це на власні очі. Коли ми приїхали, то окрім директора нас зустріли три працівниці інтернату: Олександра Жила, Наталія Гречана та Марія Корсун. Саме вони є авторами такого задуму. Ми поцікавились у жінок, як у них виникла ідея провести подібну акцію.

— Я побачила сюжет у новинах про те, що в Полтаві, у центрі міста, розмалювали дерева в кольори Державного Прапора, — розповідає Олександра Жила. — Мені це сподобалось. Потім переглянула ще в Інтернеті якісь подібні ідеї. І до свята Першого травня вирішили з іншими працівниками таким чином підтримати єдність нашої країни.

Жінки самостійно придбали фарбу та всі необхідні матеріали і за досить короткий час втілили свій задум у життя. До речі, жертвуючи власним вихідним днем.

— Це така собі мирна акція з підтримки нашої країни, — продовжує Наталія Гречана. — Бо сьогоднішня ситуація в Україні вимагає від нас єднання.

Спочатку жінки розфарбували одну алею. Згодом, коли таку красу побачили решта працівників, то вирішили приєднатися до цієї акції. Отож, вони розфарбували решту дерев. Тому вийшло, що усі зелені насадження на території будинку-інтернату стали синьо-жовтими.

До речі, для самого Анатолія Шкарбана така ініціатива була повною несподіванкою. І він щиро їй зрадів. За його словами, ця акція пробудила в решти працівників інтернату патріотичні почуття. Хтось навіть назвав її алеєю миру. Відтоді ця назва і закріпилася за нею.

— Тільки-но з’явилася ця алея, як працівники банно-прального комплексу вирішили придбати Державний Прапор і вивісити його над приміщенням, — розповів Анатолій Миколайович.

Повертаючись із Ліщинівського будинку-інтернату до Кобеляк, ми звернули увагу, що кількість синьо-жовтих стягів над установами та організаціями в місті зовсім незначна. Тому в якості експерименту вирішили їх порахувати. Для цього ми об’їхали практично всі державні установи міста. Їх, орієнтовно, — 34. Державний Прапор майорів на тринадцятьох будівлях: райвідділі МНС, пенсійному фонді, міській раді, райдержадміністрації, Центрі зайнятості, Центрі культури та дозвілля, районній лікарні, поліклінічному відділенні, військкоматі, відділі освіти, навчально-виховному комплексі №1, ветеринарній лабораторії та Кобеляцькій філії «Полтаваобленерго». На жаль, над будівлями районного суду, міліції, прокуратури та решти установ і організацій ми синьо-жовтих стягів не побачили. Та сподіваємось, що через деякий час це упущення буде виправлене.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 травня 2014, 12:56 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації