Вхід | Реєстрація

Зовнішнє незалежне оцінювання цього року відбудеться без змін

Про це заявила начальник районного відділу освіти Наталія Коваль.

Питання завершення навчального року та проведення ЗНО в школах району обговорювалось на минулій щотижневій апаратній нараді Кобеляцької райдержадміністрації. Наталія Коваль розповіла, що свято останнього дзвоника у загальноосвітніх навчальних закладах відбудеться 30 травня. І цьогоріч зі шкіл району буде випущено 292 одинадцятикласника.

За словами Наталії Мефодіївни, з метою об’єктивного оцінювання рівня навчальних досягнень випускників щороку проводиться зовнішнє незалежне оцінювання. За даними Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти станом на 25 березня у нашому районі зареєструвався 251 випускник. До того ж, з метою відтворення умов та технологій проведення ЗНО-2014 та для психологічної підготовки майбутніх абітурієнтів до участі в ньому, наприкінці березня було проведено пробне тестування. У ньому взяли участь 130 випускників.

Наталія Коваль розповіла, що цього року учасники тестування мали змогу обрати не більше чотирьох із одинадцяти запропонованих предметів. Серед них іноземна мова, українська мова та література, російська мова, математика, географія, історія України, всесвітня історія, світова література, фізика, хімія та біологія.

ЗНО триватиме з 3 до 27 червня. Остаточний термін оголошення результатів — 8 липня. А додаткові тести заплановані з 4 до 11 липня. До речі, уже два роки поспіль пунктів тестування у Кобеляках немає. Вони розташовані в Полтаві, Кременчуці, Лубнах та Гадячі. І за словами Наталії Мефодіївни, більшість випускників із нашого району будуть проходити ЗНО в обласному центрі. А ті, хто здають тестування з менш поширених предметів, наприклад, із географії, можуть його скласти у Кременчуці.

Ми вирішили поцікавитись у начальника районного відділу освіти, чи будуть цього року внесені якісь зміни у проведенні зовнішнього незалежного оцінювання. Вона відповіла, що все відбудеться без змін. Останні нововведення були два роки тому, коли діти могли обирати не чотири предмети для проходження тестування, а п’ять.

Раніше в засобах масової інформації з’явилась новина про те, що проведення цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання може опинитися на межі зриву. Причиною цьому було декілька факторів. Зокрема, через недофінансування і проблеми у сфері захисту матеріалів ЗНО. Ми поцікавились у начальника районного відділу освіти, чи існують на теперішній час проблеми з проведенням тестування в Кобеляцькому районі.

— Нам про всі ці нюанси не повідомляють, — відповіла Наталія Коваль. — Раніше відбулась спеціальна нарада, де зазначалося, що все йде за планом. Розмови можуть бути різні. От коли буде відповідний офіційний документ, тоді можна вже буде щось сказати.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 травня 2014, 10:17 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації