Вхід | Реєстрація

Оцінюйте людей за словами та вчинками

Чесно кажучи, не сподіваюся, що мого листа надрукуєте, але ризикну. Та спочатку скажу: я росіянка, у жодній політичній партії не перебувала і не перебуваю. Людей оцінюю за їхніми вчинками, якостями і ставленням до інших.

А написати змусило останнє інтерв’ю з головою РДА Іваном Терновим. Пане голово, із ким ви зібралися воювати і кому погрожуєте? Ветеранам, учасникам війни, дітям війни? Ваші відповіді перенасичені агресією, отрутою і ненавистю до людей. Що Вами керувало, коли давали згоду на цю посаду? Ви не знали, чи не хочете знати, що всі, хто працює в органах державної влади від найнижчого до найвищого рівнів, є слугами народу, а не царьками й фараонами, перед якими негайно треба стати на коліна і схилити в покорі голову? Ви категорично забороняєте прапор Перемоги. Але ж не плутайте його зі стягом СРСР. Ви що, будете зривати з грудей ветеранів стрічки і розірвете прапор? Після Ваших висловів, надрукованих у «ЕХО», більшості кобелячан стало страшно. Вони не з радістю, а з тривогою чекають 9 Травня. Не зіпсуйте людям свята. Ось Ви, Іване Костянтиновичу, забороняєте прапор Перемоги, а не бачите того, яку наругу терпить державний стяг. Він у нас «розіп’ятий» на постаменті пам’ятника Тарасу Шевченку. А повинен бути на древку або на флагштоці. Стяг заноситься або піднімається, він повинен майоріти, а не «лежати» майже на землі і припадати вуличним пилом. Існують законодавчі акти про Державний Прапор України. Не можна ним користуватися як прикрасою. Дозволяється використовувати кольори стяга у вигляді, наприклад, стрічок, косинок, квітів. А зараз його і на плечі одягають, і на талії зав’язують, і запинаються. До речі, вважають усе це патріотизмом. Змінилася влада, але пошану до державних символів ніхто не відміняв.

Ви категорично заявляєте, що символіки неіснуючої держави 9 Травня не буде. Але Перемога, здобута у тій, неіснуючій, державі. А будинки, школи, клуби, лікарні, дороги побудовані теж у тій, неіснуючій, державі. Так давайте все зруйнуємо. Бо це з того, ненависного, Вам часу. А школу Ви закінчували теж у неіснуючій державі. Так, виходить, атестат у Вас — недійсний. А якими фразами Ви відповідали стареньким. Тільки вдумайтесь (цитата): «А чого боятися? Їх що, ґвалтуватимуть чи будуть убивати? Хто так говорить, у того з головою не все в порядку» . Ви хоч розумієте, пане голово, що цими словами принизили, образили, розчавили не тільки ветеранів, а й величезну кількість кобелячан. Ви зробили нас усіх психічно хворими, за винятком тих тридцяти «свободівців», ваших однодумців. І Ви вважаєте це правильним? А чи не нагадують такі дії одного політика 30-50-их років двадцятого століття? Ще раз запитую, із якою метою, пане Іване, Ви йшли працювати в РДА? Щоб потішити своє самолюбство, дати посади своїм друзям чи зробити життя людей кращим і щасливішим? Невже «Небесна сотня», (якою, до речі, зараз дуже часто спекулюють, як і гаслом «Слава Україні») загинула за те, щоб було хамство, цинізм, невихованість, непрофесіоналізм. Прийшовши до влади, Ви повинні забути про політику, а створювати робочі місця, піднімати економіку, сільське господарство та інше. А політичні уподобання повинні стати хобі. Крім того, не зайвим було б попрацювати над культурою мови і дотриманням етики державного службовця.

Жителі Кобеляк побачили Вас ще й на мітингу з нагоди аварії на Чорнобильській АЕС. І ще раз переконалися, що не любите й не поважаєте Ви людей. Як могла перша особа району, яка представляє нову владу всієї України, піти з мітингу, навіть якщо й були якісь невідкладні справи. А коли йшла панахида за померлими чорнобильцями, ви повернулися спиною до кобелячан і розмовляли з молодими людьми. Своїми діями ви наплювали в душу людям, у першу чергу — ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Для чого Ви погодилися на цю посаду, коли людей вважаєте за бидло. Такого не дозволяв собі жоден керівник при жодній владі. Цікаво, а чи знає вищестояще керівництво про Ваші вчинки? Складається враження, що Ви працюєте на Росію. А що, вона має привід смачно і з задоволенням заявити: «Ну, що, українці, хотіли нової влади, отримуйте! Думали, буде краще? Майте те, чого прагнули».

Шановний Іване Костянтиновичу, Ви стали публічною особою, тому повинні продумувати кожен свій крок, слово, дію. Працювати у правових рамках, відповідно до Законів України. Уявляю, як Ви наповнюєтесь злістю, що хтось може вказувати на Ваші помилки і давати поради.

І наостанок зазначу: я належу до Вашого покоління за віком і з головою у мене все в порядку. Бо за родом діяльності зобов’язана мати висновок психіатра.

 

P. S. Не здивуюся, коли дасте розпорядження притягти мене до відповідальності і звільнити з роботи.


Автор: Василина ДЄДОВА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 травня 2014, 15:21 | Кобеляки | Суспільство
1. Гiсть / 8 травня 2014, 16:27
Ув. Автор, вам не достучаться к тому, что не имеет ни совести ни души
2. traktorist / 10 травня 2014, 11:20
Терплячий,не треба бути наївним,адже Тернового не з джунглів привезли,він місцевий і чудово розуміє,що його неадекватні виходки(хоча б про святкування Дня Перемоги) зроблять з нього(вірніше вже зробили)"політичного трупа".І оті накази,які дають "файні хлопці" можливо важливі для Тернополя,але аж ніяк для Кобеляк.І якщо Вані треба підказувати такі елементарні речі,то гріш йому ціна,як очільнику району.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації