Вхід | Реєстрація

День Перемоги у Кобеляках пройшов без провокацій

День Перемоги у Кобеляках пройшов без провокацій

Свято 9 Травня цього року відзначалося у новому форматі: без урочистого параду, оркестру чи салютів.

Цьогоріч День Перемоги у нашому місті відбувся не так, як завжди. Адже напередодні свята у всіх кобелячан на слуху були чутки про можливі провокації. Тому о 7 годині 30 хвилин біля стін райдержадміністрації першими починають збиратися воїни-афганці та чорнобильці. Далі приходять жителі райцентру. Останніми з'являються ветерани. Їх зовсім мало. Усі присутні формуються в колони та вирушають до пам’ятника Скорботної матері.

Попереду несуть Державний Прапор і червоний стяг Перемоги. За ними — прапори міста та району. Під час мітингу біля пам’ятника Скорботної матері до слова запрошують керівництво Кобеляччини та голову районної організації ветеранів Григорія Кіяна. Після чого усіх загиблих у роки Великої Вітчизняної війни вшановують хвилиною мовчання та покладанням квітів до постаменту і братських могил. Далі колона вирушає на міський цвинтар. Там із трибуни до присутніх звертаються голова Кобеляцької райдержадміністрації Іван Терновий, міський голова Олександр Ісип та районний військовий комісар Сергій Каплатий. Слово від допризовної молоді надали учню 9 класу Кобеляцького НВК № 1 Денису Татушенко. Після урочистих промов, уже традиційно, ведучі зачитали Книгу пам'яті. На жаль, прізвищ у ній із кожним роком стає дедалі більше. Насамкінець усі присутні мали змогу скуштувати польової каші, приготованої працівниками дитячого садка № 2.

До речі, ми звернули увагу, що кількість кобелячан, які прийшли на мітинг, була дуже чисельною. Особливо багато було молодих хлопців та чоловіків близько тридцяти років. Що цікаво, вони не йшли разом із усіма в колоні, а групами, по декілька осіб, супроводжували її поруч. Ми поцікавилися у декого з них, чому це так? Нам розповіли, що всі ці чоловіки охороняють громадський порядок.

— Нещодавно ми дізналися, що у Кобеляках на День Перемоги готуються провокації, — розповів один із активістів. — Зокрема, декілька чоловіків збирали людей через соціальні мережі. Нам вдалося перешкодити їхньому задуму. Та все ж таки, цього дня вирішили перестрахуватися.

Для цього представники районних політичних партій «УДАР», «Свобода», місцевої самооборони та звичайні добровольці і вийшли на патрулювання. Скільки їх було, нам дізнатися не вдалося. Та, для прикладу, як розповіли «ударівці», тільки вони зібрали близько тридцяти чоловік.

— Серед нас є і звичайні добровольці, які відгукнулися на наш заклик. Декого з них ми бачимо сьогодні вперше, — сказали чоловіки.

І, дійсно, якби така самоорганізація з охорони правопорядку була і в інших регіонах нашої держави, то, можливо б, різноманітних провокацій та сутичок вдалося б уникнути. Принаймні, за Кобеляки можна бути спокійними. Адже наше місто є кому охороняти.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 травня 2014, 11:39 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації