Вхід | Реєстрація

Шукаємо способи економії

Шукаємо способи економії

Жити стало дорожче. В Україні суттєво зросли тарифи на комунальні послуги, підвищились ціни на продукти харчування та інші речі щоденного вжитку. Проте заробітні плати, на жаль, у більшості українців залишились на такому ж рівні, як і раніше. Значна частина населення так і намагається вижити на мінімальну заробітну плату в менше, ніж півтори тисячі гривень. Тому сьогодні питання економії стоїть чи не найпершому по актуальності місці в кожній сім'ї.

До слова, з часів Радянського Союзу комунальні платежі зросли в майже двадцять разів. І імовірно, зупинятись на такому рівні, як сьогодні, не збираються. Дехто намагається зекономити на платежах за газ, замінюючи старі газові котли на сучасні електричні. Хтось економить на водопостачанні. Ще одним зі способів економії є економія на освітленні. Дехто вже вдома замінив свої старі лампи розжарювання на сучасні світлодіодні. Вони працюють на основі світлодіодів підвищеної яскравості. Такі лампи можуть бути використані і для загального освітлення кімнат та приміщень і для окремого декоративного підсвічування в інтер’єрі. Світлодіодні лампи, до речі, можна відшукати не лише в спеціалізованих магазинах, а ще закупити їх безпосередньо у виробника, наприклад у gts-light.ru. Але це, звісно, якщо Вам лампи необхідні у такій кількості.

Сьогодні вибір світлодіодних ламп дуже широкий. І покупцеві легко обрати саме те, що йому потрібно. На даний час виробництвом таких ламп займається ціла низка компаній. Тому у зв’язку з такою досить широкою конкуренцією, виробники намагаються знизити ціни. І зараз витрати на їхню вартість стають повністю виправданими. До слова, світлодіодна лампа випромінює майже стільки ж світла, як і 40-ватна лампа розжарювання, але використовує менше 9 Ват. Тобто в шість-сім разів менше лампи розжарювання. До того ж, на відміну від уже звичних нам ламп, світлодіодні лампи видають біле, а не жовте світо. А це значно приємніше для наших очей.


Автор: Іван Іванцов
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 травня 2014, 21:08 | Полтавщина | Суспільство
1. шофер / 22 травня 2014, 00:45
Інша справа, що продавці торгаші, завозять лише "голубі" лампочки, знову по тій же причині - їх світло гарніше, більше "радує глаз" недосвідченим покупцям, а тому їх скорше розгребуть. Це правило подіяло і на економки, і на світлодіодні лампи, і на ксенонки у автомагазинах. Звідси, у багатьох людей помилкова думка, що світлодіодні лампи, чи ксенонки, бувають тільки голубими. Ето брєд. Люба із цих лампочок, може бути як жовтою, так і голубою - навіть якщо бажаного для вас "кольору" у магазині на полиці немає.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації