Вхід | Реєстрація

«Колос» із хокейним рахунком поступається в Решетилівці

В супердраматичному поєдинку кобеляцькі футболісти зазнали поразки у виїзному матчі.

Кобеляцький «Колос» не надто вдало розпочав змагання першості Полтавської області з футболу. У позаминулі вихідні «колосяни» на власному полі приймали одного з потенційних фаворитів турніру, команду з села Дейкалівка Зіньківського району. У людей, далеких від нюансів сьогодення українського аматорського футболу, частенько виникають запитання на зразок такого: «Як це команди з маленьких сіл перемагають клуби із райцентрів?» Насправді, нічого дивного в цьому немає. Уся справа, як майже завжди, — у грошах. Дуже часто команди з невеличких населених пунктів знаходяться на утриманні в потужних спонсорів. У Полтавській області найчастіше в ролі таких собі «суркісів» виступають місцеві або заїжджі великі сільгоспвиробники, котрі орендують сотні або й тисячі гектарів землі. І, за рахунок отриманих прибутків, мають змогу утримувати футбольні команди. У таких клубах, як правило, грають професійні футболісти, інколи навіть колишні гравці збірної України. Приклад, Олександр Мелащенко, який уже кілька років захищає кольори «Нового життя» із Машівського району, багаторазового чемпіона Полтавської області. Із одного боку такий підхід дає можливість подібним клубам вигравати аматорські турніри. З іншого — у таких командах не знаходиться місця для доморощених футболістів, а це гальмує розвиток сільського спорту. Крім того, досить часто з різних причин власники отаких сільських суперкоманд втрачають до них інтерес і припиняють фінансування. І тоді все летить шкереберть, а колишні фаворити починають програвати. Своїх футболістів немає, а професіонали безкоштовно або за символічні гроші бігати не бажають.

Є інший підхід, такий, що застосовується в кобеляцькому «Колосі», новосанжарському «Стандарті». Там роблять ставку виключно на місцевих футболістів. Так, приміром, у складі «Колоса» протягом довгого проміжку часу виступає лише один легіонер, ветеран Сергій Лупінос із Кременчука. Ні «Колос», ні «Стандарт», граючи своїми футболістами, не мають шансів на рівних тягатися з колишніми або діючими професіоналами. Але дають стимул для росту місцевим гравцям. Який підхід є кращим — однозначно сказати важко. Напевне, істина знаходиться десь посередині.

«Колос» на своєму полі гостям із Дейкалівки поступився з рахунком 0:1. Але гра місцевих футболістів глядачам сподобалася. Дехто стверджує, що «колосяни», за логікою подій, що відбувались на полі, мали вигравати 5:2. Один лише Михайло Білокінь не реалізував три виходи віч-на-віч із голкіпером. Але результат у футболі не завжди є логічним. Наші багато створювали, але нічого не реалізували. А гостям для перемоги вистачило лише одного голу.

18 травня в рамках проведення чергового туру чемпіонату Полтавської області з футболу серед команд II ліги зустрічалися «Динамо» (Решетилівка) і «Колос» (Кобеляки).

По приїзду на футбольне поле суперників кобелячани були дещо здивовані рівнем якості газону для гри. Адже його стан відповідав не тільки рівню обласних змагань, а  навіть дотягував і до всеукраїнських. Хотілося б мати надію, що і на теренах Кобеляччини колись будуть такого рівня стадіони.

Першими мірялися силами молодіжні склади. Кобеляцька команда почала зустріч дуже активно. Контролювала м’яч, володіла ігровою перевагою, створювала багато небезпечних моментів. І в середині першого тайму Ігор Таранушич відкрив рахунок. Сумнівів, що кобеляцькі футболісти доведуть цей матч до перемоги, ні в кого не було. Але футбол тим і цікавий, що його результат важко вгадати. І господарі, забивши дещо курйозний гол зі штрафного, з відстані близько 30 метрів, зуміли переломити дух гри на свою користь. За рахунок швидких контр-атак і деяких помилок гравців суперника вони ще двічі відзначилися у воротах «Колоса».

Підсумковий рахунок зустрічі молодіжних збірних — 3:1 на користь «Динамо» (Решетилівка).
Старший склад «Колоса» виходив на матч в бойовому настрої, адже хлопці були налаштовані відквитатись за минулотижневий програш із Дейкалівкою. Хотілося б відзначити погодні умови, у яких відбувався матч. Температура повітря піднялась наскільки високо, що на полі важко було знаходитись, не те що грати.

Матч розпочався під диктовку господарів. У рідних стінах вони почували себе розкуто і сміливо. «Динамівці» контролювали м’яч і непоквапливо шукали підхід до воріт Володимира Нестеренка. Гості відповідали довгими передачами на хід швидкісним нападникам і крайнім півзахисникам, але користі з цього не отримали. Решетилівці ж працювали набагато впевненіше, і вже до 30 хвилини першого тайму вигравали 3:0. Уболівальники, гравці і тренери обох команд думали, що на цьому гра і закінчиться. Та, як уже раніше зазначалося, футбол — гра непередбачувана, і в неї треба грати з першої до останньої хвилини. І в «Колоса» знайшлась людина, яка зберегла інтригу в матчі.

Михайло Білокінь зробив хет-трик і подарував надію кобелячанам. Та в складі «Динамо» були зібрані набагато досвідченіші гравці, які пограли у Вищій та Першій лізі чемпіонату України, а багато з них пройшли кваліфіковану полтавську футбольну школу. Отож, за рахунок досвіду їм усе-таки вдалося перехилити шальки терезів на свою користь, забивши четвертий гол під занавіс зустрічі. 4:3 — знову бойова поразка «Колоса». Будемо вірити, що в майбутніх іграх нашу районну команду будуть спіткати виключно бойові перемоги.

 

Анонс

25 травня на районному стадіоні «Колос» відбудеться матч VІ туру першості Полтавської області з футболу, команда «Колос» Кобеляки зустрічається з командою ФК «Диканька». Початок юн. 13:00, дор. 15:00.
 

Турнірна таблиця

Першість Полтавської області 2014 року

Группа «Б»

Станом на 18 травня

ДОРОСЛІ

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

ФК СГМ «Рокита» 

4

4

0

0

12:4

12

2

«Чайка» (Дейкалівка)

3

3

0

0

7:1

9

3

«Динамо» (Решетилівка)

4

2

0

2

11:10

6

4

«Стандарт» (Нові Санжари)

3

1

1

1

6:6

4

5

«Дукат» (Селещина)

3

1

1

1

8:9

4

6

«Маяк» (Котельва)

2

1

0

1

3:3

3

7

«Псьол» (Гадяч)

4

1

0

3

7:11

3

8

«Колос» (Кобеляки)

2

0

0

2

3:5

0

9

ФК «Диканька» (Диканька)

3

0

0

3

1:9

0

 

ЮНАКИ

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

«Динамо» (Решетилівка)

4

3

1

0

18:6

10

2

«Дукат» (Селещина)

3

2

1

0

9:0

7

3

«Псьол» (Гадяч)

4

2

1

1

5:7

7

4

ФК «Диканька» (Диканька)

3

2

0

1

7:2

6

5

«Маяк» (Котельва)

2

1

0

1

6:4

3

6

«Колос» (Кобеляки)

2

1

0

1

4:3

3

7

«Стандарт» (Нові Санжари)

3

0

2

1

1:2

2

8

ФК СГМ «Рокита» 

4

0

1

3

0:19

1

9

«Чайка» (Дейкалівка)

3

0

0

3

1:8

0

 


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, Владислав ФІЛІПОВ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 травня 2014, 11:25 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації