Вхід | Реєстрація

«Урожай» та «Сокіл» лідирують, «Дрижина» доганяє

Схоже, що цьогорічний чемпіонат Кобеляцького району з футболу вперше за кілька років матиме інтригу.

За останні роки представники команд, уболівальники та й самі футболісти вже звикли до того, що чемпіоном Кобеляцького району має стати команда «Дрижина» із Дрижиної Греблі. Вона ж виграє і Кубок, і Суперкубок. Дійсно, дрижани вже привчили всіх до своїх перемог на футбольних полях району. Тамтешньому підприємцеві Валерію Дризі, за рахунок організаційних та фінансових зусиль, вдалося створити боєздатний колектив. Так, дрижан постійно підозрюють у підкупі суддів. Так, їм дорікають щодо сильних полтавських легіонерів у складі. Але підкуп арбітрів ніхто не довів, а залучати футболістів із інших районів, згідно з регламентом, можна. А результат — на табло.

Та схоже, що в сезоні 2014‑го року дрижанам доведеться докласти надзусиль, аби зберегти свою гегемонію. Одразу кілька інших колективів ще на старті заявили про свою готовність поборотися за чемпіонство. А потім почали доводити своє бажання не лише словами, а й грою. І ось уже незмінний чемпіон та фаворит  «Дрижина» зазнає поразки від мідянівського «Урожаю». У минулі роки дрижани дозволяли собі подібну «розкіш», уже маючи величезний відрив у очках від інших суперників. А лідерами чемпіонату стали команди «Урожай» із «Мідянівки» та «Сокіл» із Біликів.

У звітному турі «Урожай», як кажуть, «на куражі» «виніс» команду з Красного. Рахунок 9:1 красномовно свідчить про беззаперечну перевагу мідянівців. Чотири голи за них забив Олег Галаган, хет-триком відзначився Євген Волочай. Але самі футболісти особливо відзначили гол Романа Смирнова. Номінальний захисник, опинившись у чужому штрафному майданчику, як справжній форвард «накрутив» трьох суперників і поклав м’яча у ворота.

Білицький «Сокіл», у свою чергу, упевнено, із рахунком 3:0 здолав на власному полі кобеляцьке «Динамо». А Дрижина Гребля у своєрідному «матчі туру» не залишила шансів сильному колективу із Червоних Квітів. 3:0 — на користь «Дрижиною».

У другій лізі в боротьбу за перше місце зі старту включилися рибалківський «Легіон» та сухинівська «Стріла». У цьому турі «легіонери» відпочивали, пропускаючи матч згідно з календарем. А сухинівці на власному полі приймали команду із Котовського. Гра почалася «без розвідки». Футболісти обох команд одразу побігли, забиваючи голи. І вже на п’ятій хвилині це вдалося «Стрілі».

Форвад Віктор Кривуля легко оббіг усіх суперників по своєму флангу і невідкарно пробив у рамку воріт. А гості й не думали здаватися. І досить швидко зрівняли рахунок. «Стріла» мала добру нагоду вийти вперед ще в першому таймі. Але Володимир Дрига не реалізував пенальті. Розв’язка настала аж на тридцятій хвилині другого тайму. «Стрілі» нарешті вдалося забити другий м’яч, а невдовзі — й третій. 3:1 — і «сухинівці» виходять у лідери в другій лізі.

До речі, конфлікт, який виник у кубковому матчі між «Стрілою» та підгорянським «Прапором», ще не вирішений. Нагадаємо, що кілька тижнів тому «прапоряни» відмовились виходити на поле у Сухинівці, пославшись на неготовність газону до гри. Інцидент уже розглянули на засіданні контрольно-дисциплінарної комісії. Було прийняте рішення таки зіграти цей матч. Але підгоряни подали апеляцію. Вони вважають, що «Стрілі» слід зарахувати поразку. Остаточне рішення буде прийняте на пленумі інструкторів фізкультури.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 травня 2014, 11:58 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації