Вхід | Реєстрація

Військово-патріотичні ігри

Військово-патріотичні ігри

16 травня у Нових Санжарах проходив районний етап Всеукраїнської патріотичної спортивної гри «Зірниця» серед школярів Новосанжарського району.

Патріотизм зараз у моді. Багато українців у цей нелегкий для нас час ідуть на курси військової підготовки, курси надання першої медичної допомоги. Тож і діти нашого району намагаються не відставати від дорослих. На гру «Зірниця-2014» прибули школярі з Руденківки, Крутої Балки, Малої Перещепини, Нових Санжар, Шедієвого та Соколової Балки. Команди нараховували по 9 чоловік у кожній (6 хлопців і 3 дівчат).

Спочатку відбулося жеребкування учасників, а потім пролунала команда: «Учасники, шикуймося!» Якось мляво виходили команди, можливо, через палюче сонце (мабуть було градусів 40 і жодної хмаринки на небі), та ще й виявилося, що одна з команд-учасниць запізнюється (Мала Перещепина). Тож потім зробили ще один дубль у повному складі.

Леонід Береза привітав учасників гри та відзначив важливість її проведення:

— Ми повинні бути готові до захисту Вітчизни! Особливо приємно, що участує команда з Шедієвого, яка є найближче до патріотичного Дніпропетровська, — відмітив Леонід Павлович.

Головний суддя змагань, Микола Постольник розповів про конкурси, в яких учасникам потрібно себе проявити: конкурс строю і пісні; військово‑історичний конкурс; вогнева підготовка; метання гранати; долікарська допомога; топографічна підготовка; спортивні змагання.

Стройовий огляд пройшов доволі вдало: загони марширували, виконували команди та співали стройові пісні, немов справжні військові. Хоча й були ті, котрим потрібно ще відточувати свою техніку. «Та в ногу йдіть!» — повторювала «Козацькій фортуні» керівник. А ще було цікаво спостерігати, як Малоперещепинським та Руденківським загонами керували дівчата.

Юні військові патріоти відповідали на питання з військово-історичної тематики та долікарської допомоги. На практиці показували свої вміння накладати пов’язки, зупинняти кровотечі та іммобілізувати кінцівки (при наданні долікарської допомоги ніхто з учасників не постраждав). Намагались влучити у мішень із пневматичної рушниці та поцілити невеликим м’ячем-гранатою (вагою 150 г) в імітований окоп. Показували свої топографічні навички та фізичну форму. Хтось був вправнішим, а комусь ще потрібно тренуватись.

У підсумку команда з Крутої Балки перемогла у стройовій підготовці, воєнно-історичному конкурсі та топографічній підготовці. Школярі з Соколової Балки були кращими у вогневій підготовці та розділили перше місце у метанні гранати з Малою Перещепиною (хоча дівчата з Малої Перещепини гранату кидали краще). А Руденківка виграла у спортивних змаганнях та долікарській допомозі.

У загальнокомандному заліку «золото» вибороли «Козаченьки» із Крутої Балки, «срібло» розділили «Козацька фортуна» з Руденківки та «Сокіл» із Соколової Балки, «бронза» дісталась команді «Патріоти» з Малої Перещепини. А от Новим Санжарам та Шедієвому потрібно ще тренуватись.

Головне, що на іграх ніхто не отримав травм та всі гарно провели час. Маю надію, що наші діти ніколи не відчують гіркого присмаку справжніх військових «ігор».


Автор: Юрій ОЛІЙНИК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 травня 2014, 15:47 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації