Вхід | Реєстрація

Шахраї вимагають гроші від імені співробітників податкової служби

Шахраї вимагають гроші від імені співробітників податкової служби

Останнім часом почастішали випадки шахрайства. І декілька кобеляцьких підприємців могли потрапити в пастку аферистів.

Минулого тижня з журналістами тижневика «ЕХО» зустрівся один із місцевих підприємців. Він розповів про нові методи шахрайства, жертвою яких той ледь не став. Чоловік, ім'я якого ми не будемо називати з етичних міркувань, розповів, що на стаціонарний номер його підприємства зателефонував незнайомець, який представився співробітником податкової служби. Він попрохав надати мобільний номер керівника підприємства. У особистій розмові «податківець» почав вимагати немаленькі суми. Інакше, він погрожував надіслати на підприємство перевірку і здійснювати податковий тиск на підприємницьку діяльність. У цьому випадку сума, яку вимагали, становила сім тисяч гривень. Її, що цікаво, потрібно було принести на другий поверх податкової служби в Кобеляках. Хоча кобелячанам добре відомо, що будівля цієї установи є одноповерховою.

Та, окрім цього, нам вдалося дізнатися про ще два подібні випадки шахрайства. Мобільний номер, із якого телефонували підприємцям, був один. Лише суми, які від них вимагали, різнились: від семи до десяти тисяч гривень. Та, на щастя, ніхто з підприємців не потрапив у пастку шахрая.

Ми вирішили звернутись за коментарем до спеціалістів Кобеляцького відділення Кременчуцької ОДПІ. Завідувач сектору оподаткування й контролю об’єктів і операцій Людмила Гусакова розповіла, що їй відомо про єдиний випадок шахрайства. Принаймні, лише один підприємець особисто звернувся до податкової і повідомив про це.

— Раніше уже були подібні випадки, — каже Людмила Вікторівна. — Хоча ніхто з підприємців минулого і цього разу не звернувся ні до нас, ні до правоохоронних органів із заявою про те, що в них вимагали гроші від імені співробітників податкової служби. Ми, у свою чергу, повідомили про це наше кременчуцьке керівництво. Наразі вони перевіряють отриману нами інформацію.

Ми також змогли отримати офіційне роз'яснення і від головного управління Міністерства доходів у Полтавській області.
У листі зазначається, цитуємо:

«Минулого року на території області почастішали випадки неправомірних дій, вчинених невстановленими особами від імені керівників органів доходів і зборів Полтавської області. Зокрема, ці особи телефонували на стаціонарні телефони приватним підприємцям, посадовим особам суб’єктів господарювання та від імені начальників територіальних органів доходів і зборів Полтавської області вимагали в них гроші. У зв’язку з приїздом перевірки, вимагали поповнення рахунків мобільного зв’язку чи скористатися послугами ресторану. У випадку відмов, погрожували податковим тиском на підприємницьку діяльність.

Працівниками відділу внутрішньої безпеки Головного управління Міндоходів у Полтавській області у взаємодії з органами внутрішніх справ неодноразово затримувалися особи, які, можливо, могли бути причетними до вказаних шахрайських дій. Матеріали передані до правоохоронних органів.

На початку 2014 року вже зафіксовані факти вчинення шахрайських дій невстановленими особами, які телефонували на мобільні телефони працівникам органів доходів і зборів області та повідомляли, що їхні близькі перебувають у небезпеці або затримані працівниками правоохоронних органів. І для вирішення цих проблем також потрібно було передати їм певну суму.

Тож прохаємо, у випадку, коли до вас зателефонували невідомі, які від імені керівника чи працівника органів доходів і зборів вимагають гроші, поповнення рахунку мобільного зв’язку, замовляють банкет чи столик у кафе, місце в готелі або погрожують перевіркою, знайте — це шахраї. Якщо ви, ваші рідні чи знайомі стали жертвами шахраїв або вам стала відома будь-яка інформація про них, просимо негайно повідомляти відділ внутрішньої безпеки за адресою: м. Полтава, вул. Фрунзе, 155 (каб. 318-321) або за телефоном відділу (05322) 63-00-70».


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 травня 2014, 09:05 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації