Вхід | Реєстрація

Новосанжарський пісок віддають Кобелякам

12 січня відбулася апаратна нарада при голові районної ради, на якій керівники підприємств та установ обговорили найбільш «гарячі» питання з життя району.
Розпочав засідання головуючий — заступник голови районної ради Борис Федоренко. Він, зокрема, зазначив, що збиратися потрібно кожні два тижні, аби громада знала, як працюють органи влади у районі.
Почали нараду обговоренням новорічних свят, що вже минули. Юрій Шило, начальник районного відділу МНС повідомив, що за десять днів нового року сталося три надзвичайні події. Одна з них — пожежа у Клюсівці — забрала два людських життя. Заступник начальника райвідділу міліції Сергій Пархоменко зазначив, що на цьогорічні новорічні свята підйому злочинності не спостерігалося — за 10 днів було зареєстровано 43 повідомлення. А 1‑го січня взагалі тривожних викликів було лише 2.
— Мабуть, люди дуже добре посвяткували, — припустив Сергій Миколайович.
Також він повідомив, що порядок на майбутніх виборах Президента в районі будуть забезпечувати новосанжарські правоохоронці та 30 їх прикомандированих колег.
Головний лікар Новосанжарської ЦРЛ Ольга Гиря зазначила, що незважаючи на ожеледицю, масового травматизму у районі не було — трапилося всього 3–4 випадки, які закінчилися переломами. Порадувала Ольга Василівна і повідомленням про поступове зменшення кількості захворювань на ГРВІ. Натомість після потепління до ЦРЛ почали поступати пацієнти із діагнозом — «отруєння газом». Начальник Новосанжарського УЕГГ, депутат обласної ради Григорій Перерва пояснив причини таких частих отруєнь.
— Тому що котли та системи опалення монтують люди, які зачасту не мають ніяких ліцензій. Так, вони роблять дешево, але розраховуватись за таку економію люди можуть навіть власним життям! Тому прохання до людей — якщо ви читаєте оголошення у газеті про дешеве встановлення котла, то обов’язково зверніть увагу на наявність ліцензії.
Актуальним питанням наради була і готовність до прийдешніх виборів. Як доповіли Борису Федоренку керівники більшості організацій, дільниці майже на 100 % готові прийняти людей 17 січня.
Начальник відділу освіти Микола Таран повідомив, що на цьому тижні школи в районі через хвороби не відвідує 131 учень. Переважно у великих школах — Нових Санжарах, Нехворощі, Лелюхівці. Повідомив Микола Григорович і про проблеми, які виникли із підвезенням учнів у Стовбиній Долині та Кунцевому.
Найбільш актуальним питанням на сьогодні, безперечно, залишається утримання у належній якості районних доріг.
— Нашому «Райавтодору» виділили 20 тисяч гривень, — зазначив Борис Федоренко, — і ми хочемо, щоб їх використовували на підготовку саме районних доріг, а не траси на Кременчук.
Микола Тищенко — головний інженер «Райавтодору» — запевнив, що підприємство докладає всіх зусиль для очистки та посипання доріг. Але в ході роботи виникають і серйозні проблеми.
— У нас не вистачає паливно-мастильних матеріалів. І так довелося брати паливо в борг. — Пояснив Микола Григорович. — А за ті 20 тисяч ми дійсно закупили піску і приготували 500 тон суміші. Ніде в області піску немає, а у нас є. Але тепер з Полтави нам приходять директиви — дати 100 тон Кобеляцькому району, 50 тон Машівському. І так далі…
— Як же це? За наші гроші роздавати суміш усій області?! — здивувався Борис Федоренко і пообіцяв негайно розібратися у цьому питанні.
Найбільший ажіотаж мав викликати виступ начальника управління Державного казначейства у Новосанжарському районі Миколи Кибкала. До нього, у багатьох бюджетників було дуже багато питань — з кінця року у них не проходили платежі, ніяк було розрахуватися із виконавцями робіт чи закупити щось необхідне. Але Микола Григорович швидко заспокоїв пристрасті.
— Ми не є відповідачами у цій ситуації. Держказначейство підпорядковане Мінфіну, Мінфін, у свою чергу, Кабміну, а Кабмін ще у 2008 році прийняв Постанову № 1036, згідно якої зараз і здійснюються проплати.
— Так а що ж робити, якщо у нас не проходять платіжки? В суд подавати, чи що?
— В суд подавати не можна, бо ми не є юридичною особою,  — спокійно пояснив Микола Кибкало. На тому питання із казначейством більше не зачіпали, адже всім було добре зрозуміло, що вирішувати його потрібно не на апаратній нараді і не у Нових Санжарах.
Завершували нараду звітом Зачепилівського сільського голови Михайла Заріцького про експлуатацію нещодавно відкритого полігону твердих побутових відходів.
— А що казати, якщо цей об’єкт досі офіційно не прийнятий в експлуатацію? — розпочав Михайло Андрійович. — Там є недоробки, усувати які має незрозуміло хто — підприємство, яке виконувало роботи, зараз вже ліквідоване. Експлуатувати полігон без потужного бульдозера не вийде при всьому бажанні, але коштів на його закупівлю немає. Зате кажуть — віддай цей полігон Реці! А йому що, бульдозер куплять?!
Заступник голови районної ради попрохав скласти перелік недоліків нового полігону та пообіцяв розібратися у даному питанні.
Наприкінці засідання Борис Федоренко звернувся до присутніх із закликом піти на цьогорічні вибори до місцевих рад і таким чином у майбутньому продовжити плідну роботу на благо громади.

Автор: Володимир Паршевлюк, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 січня 2010, 11:40 | Нові Cанжари |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації