Вхід | Реєстрація

Юні інспектори руху змагаються у майстерності

Юні інспектори руху змагаються у майстерності

15 травня на території Новосанжарського НВК відбувся районний конкурс-огляд загонів юних інспекторів руху (ЮІР). Тепле та яскраве сонце сприяло гарному настрою учасників змагань. Кожен прагнув продемонструвати свої таланти, вміння та навики.
Зі вступною промовою виступив голова журі конкурсу-огляду Олександр Кульчинський, який привітав учасників з початком змагань, наголосив на важливості безпеки руху та розповів про порядок конкурсу. Змагання складалися з 5-и дисциплін: велоестафета; змагання юних регулювальників; конкурс «Правила дорожнього руху»; автомістечко; конкурс агітбригад. Показати себе та подивитися на інших приїхали представники 9-и навчальних закладів району, у кожному загоні було по 10 учасників. Капітанам команд видали маршрутні листи із зазначеними у них конкурсами та порядком їх проходження.
Велоестафета проходила на стадіоні. Учасникам потрібно було виконати вправи на велосипеді: «Змійка», «Дошка» та «Ворота». За неправильне виконання вправи судді знімали бали. Доки хлопці майстерно виконували вправи на залізному коні, красуні-дівчата шалено підтримували їх оплесками та підбадьорюючими вигуками.

Далі конкупсанти вирушили до автомістечка, де мали змогу продемонструвати жести регулювальника відповідно до завдання журі. Інші ж здійснювали перехід перехрестя, дотримуючись вимог регулювальника. Також учасників перевіряли на знання правил дорожнього руху та вміння позначати дорожні знаки, необхідні для організації руху транспорту та пішоходів, на схемі автомістечка, роз’яснюючи призначення трьох знаків (за вказівкою журі).

Наостанок залишили конкурс агітбригад. Усі перейшли до актового залу, де учасники продемонстрували інсценівки, танці та пісні на тему правил дорожнього руху. На виступі Новосанжарської команди трапився невеликий форс-мажор: на хвилинку зникло світло та музичний супровід. ЮІРівців підтримали оплесками та схвальними вигуками і за мить команда продовжила свій виступ. За підтримку новосанжарці зробили залу невеличкі презенти у вигляді повітряних кульок з написами на тему правил дорожнього руху.

Цікаво виглядала Нехворощанська команда: 9 високих, як на підбір, хлопців та одна маленька дівчинка в центрі уваги усього залу. До речі, один із хлопців цікаво прикрасив свій гіпс на руці: у вигляді жезла інспектора ДАІ.

На завешення всіх виступів руденківські юні інспектори побажали: «Живіте здорові, живіте багаті та майте машину у кожній ви хаті!»

За підсумком усіх конкурсів перше місце зайняла команда із Нових Санжар, друге — команда з Нехворощі, третє — команда з Руденківки. Переможець буде представляти Новосанжарський район на обласних змаганнях. Якби всі учасники дорожнього руху знали та виконували правила дорожнього руху так, як ці юні інспектори руху, то на наших українських дорогах була б повна ідилія.

P. S. Згідно з положенням про проведення районного конкурсу-огляду роботи загонів ЮІР, придбання призів, сувенірів для учасників покладається на районний відділ ДАІ. Але жодного подарунка, сувеніра чи заохочувального призу переможці та учасники не отримали. На превеликий жаль...


Автор: Юрій ОЛІЙНИК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації