Вхід | Реєстрація

Кобеляцький бюджет зменшено майже на 197 тисяч гривень

Кобеляцький бюджет зменшено майже на 197 тисяч гривень

У вівторок відбулась позачергова сесія Кобеляцької міської ради.

На це зібрання до сесійної зали з'явились 18 із 30 депутатів. За декілька хвилин до початку засідання до народних обранців звернувся Микола Теренін. Він, хоч і не є депутатом міської ради, та регулярно відвідує всі сесії. Теренін виступив із ініціативою навести лад у двох міських парках.

— Там потрібно прибрати і зробити благоустрій, — каже він. — Поправити брущатку, викосити траву та поставити якусь карусель. Бо батькам із дітьми немає, де й погуляти. А так, у цих місцях лише п'ють та гуляють вечорами. Можемо почати наводити лад із парку Перемоги.

Депутати поцікавились, за чий кошт Теренін планує все це втілити в життя. Він відповів, що за гроші власників чотирьох перукарень, які знаходяться поруч із парком. Народні обранці, у свою чергу, погодились на його пропозицію.

Далі розпочалось сесійне засідання. Першим і найважливішим у порядку денному було питання про внесення змін до міського бюджету. Секретар міської ради Сергій Галушко розповів, що, згідно вимог держави, Кобеляцька міська рада має зменшити доходи та видатки.

Із нових мінфінівських цифр випливає, що потрібно скоротити кобеляцьку казну на 196 тисяч 569 гривень. Зокрема, необхідно зменшити доходи від податку на доходи фізичних осіб, державного мита та субвенції з державного бюджету на ремонт та утримання доріг. Видатки потрібно скоротити на утримання дитячих садків та міської ради. А саме, фонд оплати праці міськради буде зменшено на 21 тисячу 383 гривні. А видатки на освіту буде зменшено на 175 тисяч 186 гривень.

— Із них — 30 тисяч гривень із фонду оплати праці, — каже Сергій Галушко. — Раніше планувалось, що освітянам мали підвищити заробітну плату. Та, згідно з державною програмою із врегулюванням кризи в державі, підвищувати заробітні плати зараз заборонено. Тому 30 тисяч гривень, які для цього планувались, тепер не виділятимуть. Решта суми мала розподілитись між різними статтями видатків: придбання товарів, яких потребують дошкільні заклади, чи оплата якихось послуг.

Та головне, міський голова Олександр Ісип наголосив, що зменшення видатків на утримання дитячих садків не має вплинути на відкриття ще однієї, дванадцятої, групи в Кобеляцькому дитячому садку № 2 «Золотий півник».

— Принаймні прогнози з цього питання залишаються поки що позитивними, — сказав очільник міста. — І ми все робимо для того, аби до першого вересня відкрити групу.

Далі секретар міської ради зачитав звернення від правоохоронців про необхідність установлення в місті ще чотирьох камер відеоспостереження. А саме, дві на перехресті вулиці Шевченка, одну на будівлі міської ради та одну в районі П'ятивугли. Сергій Галушко сказав, що камери з усім необхідним приладдям будуть коштувати в межах 12-15 тисяч гривень. Депутати погодилися прийняти рішення з приводу цього. Насамкінець народні обранці розглянули низку земельних питань. І закінчили сесію за сорок хвилин.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 травня 2014, 09:14 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації