Вхід | Реєстрація

Як дядько із міліцією жартував

5 січня близько 20.00 пролунав телефонний дзвінок у черговій частині Новосанжарського райвідділу міліції. На номер 102 телефонував житель Малої Перещепини громадянин К. Чоловік повідомив, що в центрі села на один з магазинів скоєно розбійний напад і він прохає вислати на місце події наряд правоохоронців. Міліціонери уважно вислухали заявника, однак у них виник серйозний сумнів у правдивості його слів. Чоловік перебував явно у нетверезому стані, до того ж у ході розмови раз по раз вживав нецензурні вирази. На другому плані було чути голос якоїсь жінки — напевно продавщиці магазину: «Куди ти дзвониш?! Ти здурів, чи що?». Тим часом розмова правоохоронців та чоловіка тривала. Він, аби остаточно переконати співрозмовників у вірності виклику, навіть назвав свої прізвище, ім’я та по-батькові. Але коли один із міліціонерів вирішив уточнити — хто ж саме здійснив напад на магазин, чоловік несподівано відповів коротко і просто: «Я…». На тому розмова закінчилась.
За деякий час цей же чоловік зателефонував до чергової частини ще раз. Він попрохав не висилати до Малої Перещепини опергрупу, бо, як він пояснив, ніякого нападу не було. Щодо свого попереднього дзвінка громадянин К. заявив, що нічого не пам’ятає. Незважаючи на прохання чоловіка, міліціонери таки виїхали до Малої Перещепини, де відшукали громадянина К. і провели із ним профілактичну бесіду. Як з’ясувалося у ході розмови, чоловік добряче випив, зайшов до магазину і вирішив повеселити таким ось дивним чином продавців та покупців. Малоперещепинського жартуна можуть притягти до відповідальності за хуліганство та за неправдиве повідомлення про злочин. Чоловік скоріш за все відбудеться адміністративним покаранням — тобто штрафом, розмір якого визначить суд. Але правоохоронці застерігають — за подібні «жарти» статтею 383 КК України передбачена і кримінальна відповідальність, а саме — позбавлення волі на строк до двох років.

***

6 січня до Новосанжарського райвідділу міліції із письмовою заявою звернувся 21‑річний новосанжарець — громадянин А. Він повідомив, що на дискотеці у селищі Нові Санжари двоє його однолітків — громадяни С. та Р. — нанесли йому тілесні ушкодження.
У ході перевірки правоохоронці відновили хід подій того вечора. Отже, А. близько 23.00 відпочивав на новосанжарській дискотеці. Раптом до нього підійшов С. і сильно штовхнув хлопця. Між ними почалася словесна перепалка, яка нібито незабаром ущухла. За деякий час А. вийшов із приміщення, де проходила дискотека, на вулицю. Тут він зустрів громадянина Р. Спочатку між хлопцями почалася розмова на підвищених тонах, потім вона переросла у сварку. В кінці кінців Р. підскочив до опонента і кулаком вдарив того в обличчя.
Міліціонери провели перевірку по цій справі і обох хлопців — Р. та С. — притягнули до адміністративної відповідальності за статтею 173 КупАП.

***

Увечері 4 січня троє чоловіків вирішили продовжити відзначення новорічних свят. Для цього вони запаслися літром самогонки та зібралися гарно провести час у селі Клюсівка в приватному будинку, що належав одному з учасників компанії.
Свято вдалося на славу. Чоловіки «приговорили» першу півлітру. Настрій піднявся. Двоє гостей почали піджартовувати над господарем. Але той, очевидно, образився на друзів по пляшці і за деякий час пішов спати у сусідню кімнату. Двоє друзяк тим часом прийнялися за другу пляшку…
…Серед ночі господар будинку прокинувся від їдкого диму. Сон зняло, як рукою. Чоловік розбив вікно і стрімголов вискочив надвір. Кинувся до сусідів, аби покликати на допомогу. Коли повернувся назад, будинок був повністю охоплений вогнем…
Невдовзі на місці події вже працювали пожежники. Однак врятувати старий будинок вже було нереально. У всепоглинаючому вогні залишилися і двоє чоловіків, які у димові так і не змогли вибратися із чужої оселі.
За висновком пожежників причиною займання стала чи не найпоширеніша фатальна звичка — паління у ліжку у нетверезому стані. Насправді ж свій чорний список в черговий раз поповнила оковита, яка спочатку забирає в людини розум, а потім зачасту — і життя…

Автор: Володимир Паршевлюк, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 січня 2010, 12:01 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації