Вхід | Реєстрація

Голосування продовжуватиметься до 20‑ї години

Через день більшість із нас піде на виборчі дільниці, щоб вибрати собі Президента. І хоча голосування в Україні відбувається частенько, все ж у людей знову і знову виникають питання щодо самого процесу. На одне із них ми дамо відповідь.
До редакції звернулись одразу кілька жителів райцентру. Всі вони малознайомі або й зовсім не знайомі між собою, але задають одне запитання: «А що, голосувати цього року будемо до 17‑ї години? Інший варіант до 16‑ої. Ці запитання почали задавати після отримання запрошень на вибори. На зустрічне запитання звідки така інформація люди відповідають: «Так, у запрошенні написано: Графік роботи з 8.00 до 17.00».
В принципі, співробітники редакції, уважно прочитавши запрошення на вибори були готові дати відповідь на поставлене запитання. Та все ж зайвий раз звернулись до Миколи Шабалтія, як до людини, котра багато років професійно займається організацією виборчого процесу в Кобеляцькому районі. От і в цьому році Микола Павлович опікується реєстром виборців. І хоча організація самого процесу голосування не входить в коло його службових обов’язків, Микола Шабалтій люб’язно погодився проконсультувати земляків. Ось що він сказав: «Так, я знаю, що питання щодо часу, до якого можна голосувати виникають. Одразу підкреслю, нічого не змінилось, голосувати будемо із 8‑ї години ранку до 20‑ї години вечора. Дільниці працюватимуть до останнього виборця. Тобто, якщо ви зайшли на дільницю у 19.59, то це не означає, що через хвилину ви втратите право на голосування. Ви проголосуєте і через 5, 10, 15 хвилин. Але якщо виборець підійде до дверей дільниці о 20.01, його туди вже не пустять. Чому виникають такі питання. Вони виникають через неуважність громадян. У запрошенні авторучкою написано «з 8 до 17 години». Цей запис зроблено в графі «Графік роботи». Але це графік роботи виборчих дільниць до дня голосування. Нехай люди подивляться вище, де після їх номера в списку виборців, надруковано: «Голосування проводиться із 8 до 20 години…».
Отже, вибори Президента України відбудуться 17 січня 2010 року. Голосування триватиме із 8 до 20 години.

Автор: Ігор Філоненко, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 січня 2010, 12:03 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації