Вхід | Реєстрація

«Zміна Dекорацій» зриває овації на дебютному концерті

«Zміна Dекорацій» зриває овації на дебютному концерті

Днями в районному Центрі культури та дозвілля відбувся незвичайний для Кобеляк захід.

Кілька ентузіастів та любителів рок-музики організували та провели концерт під назвою «Мирне небо». У дійстві взяли участь три колективи, котрі грають рок-музику. Кобеляки представляли «Ремікс» та «Zміна Декорацій», Полтаву — «Сіті Файєрс».

Напередодні в місті відбувся інший концерт. Перед кобелячанами в рамках агітаційного часу на підтримку Юлії Тимошенко виступав Павло Зібров. Позаяк за право слухати спів столичного гостя платити було не потрібно, на концерт прийшло дуже багато люду. За різними оцінками — від 500 до тисячі чоловік.

А ось «Мирне небо» зібрало лише близько 150 глядачів. А дарма. Зібровська «шара» — це, звичайно, приємно. Але музика Зіброва, як і політика Тимошенко, поступово відживає себе. Учасники ж «Мирного неба» грали більш сучасну і прогресивну музику ХХІ століття. І ті кобелячани, котрі прийшли на цей концерт, аніскілечки про це не пожалкували. Навіть ті, хто в своєму буденному житті рок-музику не слухає. Ті ж, хто цікавиться цим видом сучасної культури, у один голос відзначали високий, як для Кобеляк, рівень організації концерту. Високий рівень підтримувався у всьому: від постановки світла та зв’язку, до виконавської майстерності музикантів, аранжування пісень та їх текстів. Честь і хвала Костянтину Лашку, Олександру Тітаренку та їх друзям і однодумцям, котрі «витягли» дійство на своїх плечах, без промоутерів, продюсерів та політичних спонсорів.

Захід мав назву «Мирне небо». Напевне, згідно із задумом, рок-музиканти мали висловити протест проти війни у всіх її проявах. І закликати українців до миру і любові. Щось схоже, але в набагато більших масштабах відбувалось у 60-х роках минулого століття в США, коли представники хіпі та інших субкультур виступали проти військових дій у В’єтнамі. Тоді рок-культура отримала потужний стимул для розвитку і дала світові стільки видатних митців, що один лише їх перелік займе всю газетну сторінку. А музика тих часів уже стала класикою, своєрідним символом братерства, любові та пацифізму.

Розпочався концерт дещо пафосно. Ведучий Дмитро Бобрищев запросив на сцену Інну Коляндру і вона прочитала проникливий вірш авторства Сергія Коломійця. До речі, «Мирне небо» стало своєрідним бенефісом творчості цього поета. Одразу кілька пісень на його слова прозвучали зі сцени у виконанні різних співаків. А вокалістка «Zміни Декорацій» Оля Тітаренко назвала Коломійця величезним поетом.

У основному, учасники концерту виконували власні твори. Виключенням стали лише пісні Земфіри, «Океану Ельзи», «Pink» та «Вon Jovi». Їх «бойовики» публіка сприйняла «на ура». Узагалі, зал дуже позитивно реагував на виступи всіх артистів. Люди не шкодували долонь, аплодуючи як пісням кобеляцького «Реміксу», так і полтавського «Сіті Файєрс».

Але справжнім одкровенням для білості став виступ «Zміни Декорацій». Після того, як Оля Тітаренко проспівала «Тихий блюз», зал вибухнув овацією. Дехто навіть кричав «Браво». А глядачі, які давно цікавляться рок-музикою, стверджували, що рівень музикантів цього гурту дозволяє їм хоч зараз виступати як на всеукраїнському, так і на міжнародному рівні.

Після концерту ми зустрілися із засновником «Zміни Декорацій» Олександром Тітаренком. Почувши схвальні слова на адресу своїх колег-музикантів, Саша посміхнувся і сказав: «Дякую за комплімент. Ми старалися. А щодо професійної оцінки… ми ж усі чітко усвідомлюємо, що шоу-бізнесу в класичному розумінні в Україні поки що немає. І тому тверезо оцінюємо свої можливості стати професійними музикантами. Але виступати хочеться. Навіть не за гроші, а щоб відчути драйв, енергію, яка курсує між музикантами і публікою. І аби організацію на себе взяв хтось інший…»

Олександр розповів, що проведення концерту «Мирне небо» обійшлося йому та колегам у чотири тисячі гривень. А з продажу квитків вони повернули 750. Тобто, ні Тітаренко, ні Лашко не зможуть більш-менш регулярно організовувати подібні дійства без допомоги влади і спонсорів.

Сам колектив «Zміни Декорацій» зібрався разом лише кілька місяців тому. Але і Олександр Тітаренко, і Ольга Тітаренко, і Олександр Пасько, і Віктор Кльоз, і Андрій Федоренко займаються музикою дуже давно. Хоча й мають різні смаки у мистецтві, але їх об’єднує одне: любов до якості і професійності. Саме тому у «ZD» немає якогось чітко визначеного стилю. Вони грають і поп-рок, і блюз, і реггі. Але роблять це дуже професійно. До речі, музиканти шукають для свого колективу клавішника. Так що, у декого в Кобеляках є шанс проявити себе в складі «ZD».

Олександр Тітаренко закінчив розповідь про свою групу такими словами: «Ми всі вважаємо, що у нас в Україні — найкраще. І співаємо про це». Із цією тезою неможливо на погодитись.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 травня 2014, 10:15 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації