Вхід | Реєстрація

Мотобольний сезон розпочався нічиєю

Мотобольний сезон розпочався нічиєю

Мотобол — симбіоз футболу, мотоспорту та гладіаторських боїв. Все це побачили глядачі минулої суботи.

У новому сезоні 2014 року команда «Колос» (Нові Санжари) вдало виступила на Кубку, присвяченому пам’яті заслуженого тренера України Анатолія Кирияченка в селі Вишняки Хорольського району та Кубку України з мотоболу, що відбувся в мальовничому та історичному місті Кам’янець-Подільський, де посіла відповідно 2-е та 3-є місця.

24 травня на мотобольне поле у село Стовбина Долина з’їхалася величезна кількість любителів мотоболу. Тут відбулося довгоочікуване відкриття чемпіонату України, вручено бронзові медалі за рузультатами 2013 року та подарунки команді. У протистоянні зустрілися дві команди: овосанжарський «Колос» та «Нива» з Вишняків. А ще двобою передувало те, що брати Валерій Зімовець, Олександр Зімовець та Віталій Зімовець подарували команді «Колос» новенький мотоцикл «Gas-Gas» іспанського виробництва. До речі, Валерій є гравцем мотобольної команди «Колос». Сподіваємося, що й Олександр та Віталій підтримають цю справу.

Після офіційної частини глядачів розважали артисти. Перед початком матчу учасники ще раз перевірили свої мотоцикли та виїхали на поле трішки розігрітися.

Лунає свисток арбітра: матч розпочато! Уболівальники добре скучили за своєю улюбленою командою, тому всі намагаються вловити кожен момент. «Колос» помітно підвищив майстерність гри, володіння мотоциклом. Команда стала більш згуртованою. Тож після першого періоду, на радість глядачам, рахунок — 1:0 на користь новосанжарців. Перший гол реалізував Володимир Кондратенко.

У другому періоді суперники шалено «розстрілювали» ворота противника. Були і порушення правил: шостий номер команди «Колос» збили. Він опинився на землі, довго лежав, не міг встати. У одного із глядачів на емоціях «вирвалося»: «Йолки-палки, уграли пацана!» Та врешті гравець піднявся і зміг виконати пенальті. Але м’яч пройшов вище воріт. У другому періоді гол зміг реалізувати Анатолій Петровський з команди «Нива», зрівнявши рахунок: 1:1.

У третьому періоді після зіткнення мотоболістів у гравця команди «Нива» злетів на мотоциклі цеп. Спортсмен на полі не зміг нічого вдіяти. Піднявши заднє колесо, яке в наслідок спадання цепу заклинило, він потягнув машину за межі поля. Його одразу ж змінив гравець із справним мотоциклом. Таких небезпечних падінь та зіткнень було дуже багато, та для мотоболістів це звичайна справа. Після третього періоду рахунок не змінився.

Четвертий період, на радість уболівальникам «Колоса», розпочався голом у ворота Вишняків. Влучний постріл реалізував Сергій Васін. «Нива» відразу ж намагалась зрівняти рахунок, та у новосанжарців воротар був на місці. Наприкінці матчу Сергій Пузик («Нива») пробив по воротах команди «Колос». М’яч зрикошетив від новосанжарця та залетів у інший куток воріт.

У результаті запеклої, насиченої, швидкої та захоплюючої гри — 2:2!

Слід відмітити, що на заході була велика кількість представників самооборони та козаків. При мені одна жінка підійшла до двох козаків та попрохала, щоб вони допомогли втихомирити чоловіка, який напився і «буянить», заважає людям спокійно дивитися мотобольний матч. Хлопці практично одразу «висмикнули» порушника з місця де він сидів, відвели в сторону і провели ґрунтовну роз’яснюючу бесіду.

А якісь винахідливі вболівальники підігнали до паркана комбайн, вилізли на нього і просиділи там увесь матч.

Кращими гравцями зустрічі визнали Сергія Пузика і Сергія Васіна. По закінченні матчу капітанам вручили цінні призи. Не забули і про суддів, адже вони відпрацювали «на відмінно». Їм подарували закаточні машинки для консервації, так як уже розпочинається сезон консервування полуниці.

Наступна гра за участю команди «Колос» відбудеться 15 червня на мотобольному полі у селі Стовбина Долина. Його противником виступить команда «Поділля» із Кам’янець-Подільська.


Автор: Юрій ОЛІЙНИК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 травня 2014, 17:55 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації