Вхід | Реєстрація

Міський голова звернувся до громадян, які руйнували пам’ятники

Міський голова звернувся до громадян, які руйнували пам’ятники

Олександр Ісип нагадав представникам деяких політичних і громадських організацій про їх обіцянки.

Кілька днів тому завершились роботи з реконструкції ритуального майданчика на міському цвинтарі. Нагадаємо, що їх виконували працівники комунального підприємства «Водоканал». За кілька днів комунальники встигли суттєво розширити територію майданчика, а також повністю відремонтувати споруди, які на ньому знаходились. Вартість цього проекту — 56 тисяч гривень. За словами міського голови Олександра Ісипа, який виступив ініціатором цих робіт, «Водоканал», як виконавець, був вибраний невипадково. Справа в тому, що через діяльність Держказначейства перерахувати гроші з міського бюджету вже протягом кількох років дуже складно. І міська влада домовилась із комунальниками, що замість розрахунку «живими» грошима проведе взаємозалік.
У найближчих планах міської влади — спорудження паркану навколо цвинтаря та благоустрій майданчика на території комплексу пам’яті жертв Голодомору.

Розповідаючи про роботу і плани щодо благоустрою Кобеляк, Олександр Ісип, скориставшись нагодою, нагадав деяким громадським і політичним діячам про їх обіцянки, дані публічно.

Як пам’ятають кобелячани, кілька місяців тому в місті були зруйновані пам’ятник Леніну та Стела пам’яті комсомольців. Ці події викликали обурення серед городян. А представники політичних сил і громадських організацій, котрі брали участь у актах вандалізму, пообіцяли, що знайдуть сили і кошти для благоустрою пам’ятних місць. Зокрема, Дмитро Кулічковський щось говорив про спорудження каплички. Минуло кілька місяців, але ні священик, ні «свободівці», які завзято руйнували пам’ятники, й пальцем не поворухнули, аби виконати свої обіцянки.

У зв’язку з цим, міський голова Олександр Ісип попрохав: «До цього часу місця, на яких колись стояли пам’ятники, належним чином не впорядковані. Міська влада сподівається, що люди, котрі причетні до руйнування споруд, виконають свої обіцянки. І на місцях, де колись стояли пам’ятники, з’являться фонтани, клумби чи інші об’єкти, які прикрасять Кобеляки. Якщо ті, хто давав обіцянки, усе ж їх не виконають, то міській владі доведеться зробить це за них. Але будуть витрачені кошти з бюджету, тобто, із кишень платників податків. Вважаю, що це несправедливо, коли окремі громадяни та політики займаються руйнуванням, а за них платять жителі міста».

Заради справедливості потрібно нагадати, що «свободівці» у свій час прибрали уламки стели і обтягли залишки споруди чорною плівкою. Що ж, це можна вважати своєрідним пам’ятником діяльності «Свободи» у Кобеляках та районі.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 червня 2014, 09:12 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації