Вхід | Реєстрація

Чотири кобеляцьких лікарні отримали сертифікати на автомобілі

У суботу в Кременчук приїжджала Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко. Під час зустрічі із медиками Полтавщини вона вручила їм 40 сертифікатів на сучасні медичні автомобілі. Дані документи отримали і головні лікарі Дашківської, Світлогірської, Озірської та Іванівської дільничних лікарень.
В залі Кременчуцької міської ради зібрались кілька сотень людей. В основному це були керівники і співробітники медичних установ Полтавщини та журналісти. Появи Прем’єр-міністра очікували більше години. Юлія Тимошенко стрімко, як завжди, увійшла до залу і одразу зайняла місце на трибуні. Супроводжуючі її чиновники ледве встигли зайняти місце в президії. Прем’єр пожартувала, що окупувала трибуну самозахопленням. І розпочала свою промову поздоровленням всіх присутніх із Різдвом.
А далі, Юлія Тимошенко говорила про стан медицини в Україні, про аграрний сектор економіки та про політичну ситуацію. Прем’єр-міністр зізналася, що саме епідемія грипу примусила її більш ретельно виявити проблеми медицини. Вона нагадала, що за радянських часів, Україна входила в трійку держав, які мали передові напрацювання в області генетики і в п’ятірку передовиків по біотехнологіям. І визнала, що за 18 років незалежності, медична наука України лише втрачала свої позиції. Але повністю не втратила. За словами Прем’єра, майбутнє в медицині за нанотехнологіями.
Водночас потрібно реформувати систему фінансування медицини. Тимошенко пропонує комбінувати, щоб за послуги платила і держава, і самі люди шляхом медичного страхування. Також мають право на життя лікарняні каси та фінансування із місцевих бюджетів. Але, як відзначила Тимошенко, перехід до страхової медицини супроводжуватиметься і непопулярними заходами. І вона планує зайнятись реформами після закінчення економічної кризи.
Зараз же Тимошенко, за її словами, займається переобладнанням лікарень, адже у більшості медичних закладів стоять рентгенапарати, яким по 30–40 років.
В цей момент промови Юлії Тимошенко із залу почали бурчати на адресу журналістів. Медики висловлювали незадоволення з приводу того, що фотокореспонденти закрили Прем’єра від зору. Юлія Володимирівна попрохала журналістів відійти до вікон.
Щодо заміни старого медичного обладнання на сучасне, то Юлія Тимошенко була сповнена оптимізму. Вона вважає, що цю проблему можна вирішити за два роки. Тимошенко впевнена, що обладнання потрібно купляти найсучасніше і найдорожче. Вже визначені країни-постачальники. Це — США, Канада, Австрія, Ізраїль та Китай. Шляхи фінансування їй теж відомі. За задумом Тимошенко, обладнання можна закупити за гроші, які банки держав‑постачальників дадуть своїм виробникам. А гарантом кредиту виступить Уряд України. Юлія Володимирівна вважає, що не потрібно боятися брати кредити. Вона нагадала, що у США та Японії борги набагато більші.
Перший крок переобладнання медицини — закупівля автомобілів для лікарень. Це «автівки» на базі «Опеля», вироблені в Австрії. Тисяча цих авто повинні надійти в Україну до березня. Ще півтори тисячі — протягом року.
Потім Юлія Тимошенко нагадала, що українські аграрії вже 2 роки б’ють всі рекорди по зібраних врожаях, і Україна вже повернула собі славу світової житниці. А ось в українській політиці, за її словами, багато негараздів і випадкових людей. Особливо у Верховній Раді.
Після закінчення свого виступу Юлія Тимошенко почала вручати документи на автомобілі. Три «автівки» для кременчуцьких лікарень стояли прямо під під’їздом міськради. Кременчуцькі медики забрали їх одразу, всі інші отримали лише документи.

Автор: Ігор Філоненко, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 січня 2010, 12:06 | Кобеляки |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації