Вхід | Реєстрація

Микола Гамаль провів першу екскурсію шкільним музеєм

Микола Гамаль провів першу екскурсію шкільним музеєм

Минулого тижня в навчально-виховному комплексі № 1 відбулося урочисте відкриття шкільного музею.

Гості свята, а це в основному люди, які у свій час навчалися у колишній міській школі № 1, почали збиратися в будівлі НВК ще задовго до 9-ї години ранку. Доки чекали інших запрошених, фотохудожник і громадський діяч Костянтин Бобрищев задав дещо несподіване запитання Якову Постольнику, директору навчального закладу. Костянтин Васильович запитав: «А чиє ім’я носить НВК № 1?» Яків Григорович відповів, що школа на сьогодні не є іменною. І тоді Бобрищев запропонував присвоїти міському навчальному виховному комплексу № 1 ім’я видатного українського музиканта Григорія Китастого. Китастий у свій час створив в США капелу бандуристів, яка об’їхала весь світ, популяризуючи українську музику та культуру. За що згодом отримав звання Героя України. Крім того, за словами Бобрищева, Григорій Китастий є єдиним українцем, удостоєним Шевченківської премії посмертно. Директор НВК пообіцяв урахувати пропозицію Костянтина Васильовича. Після такої дискусії гості і господарі школи пішли у фойє, де ознайомились із виставкою художніх робіт авторства колишнього директора Миколи Гамаля та учениці 7 класу Анастасії Бакунової. Виконавська майстерність обох митців приємно вразила присутніх. Вони відкрили для себе Бакунову не лише як дуже талановиту співачку, а й як здібного художника.

Ну, а Микола Гамаль став справжнім героєм свята. Під час урочистої шкільної лінійки його виступу приділили найбільше часу та уваги. Крім цього, перед учнями виступили директор закладу Яків Постольник, голова райради Василь Мірошниченко та заступник голови РДА Микола Шабалтій.

Після цього відбулася перша екскурсія новим шкільним музеєм. Її провів уже згаданий Микола Гамаль. До речі, саме він є автором ідеї зі створення музею. Це було ще у 2003 році. І ось через десять років задум вдалося втілити в життя.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 травня 2014, 17:16 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації