Вхід | Реєстрація

«Поспішай не кваплячись»

«Поспішай не кваплячись»

Газета «ЕХО» вже писала про нового очільника Старих Санжар Анатолія Трояна. Тепер вирішили дізнатися про проведену роботу, плани на майбутнє, пріоритети та напрямки діяльності сільського голови.

Перш за все Анатолій Троян розпочав ремонт водопроводу згідно проекту, який в минулому році сільська рада виграла в обласному конкурсі. Фінансування ще не отримали, але з допомогою різних організацій та громади ремонт був розпочатий. Довжина водопроводу згідно проекту — 700 метрів, але фактично буде більше, бо основна частина села проживає на горі, а там лише одна свердловина і одна водонапірна вежа. Тому для забезпечення кращого водопостачання потрібно ще 250 метрів.

Будь-якого сільського голову турбує три речі: вода, освітлення, дороги. Анатолій Троян також пішов за цим списком. Вирішив освітити вулиці Старих Санжар: закупив та поміняв лампочки (30 штук); планує продовжити електролінію, щоб у кожному куточку села було світло на вулицях.

Ну а з дорогами у селі — «непочатий край». Та силами власного комунгоспу намагаються засипати найбільш проблемні ділянки. Також у Старих Санжарах, за прикладом Нових Санжар, виготовили урни для сміття: знайшли азбестоцементні труби, порізали їх, а школа пофарбувала та зробила напис «Дякуємо за чистоту». Планується також купівля невеличкого трактора з причепом, щоб можна було возити пісок, щебінь, асфальт та засипати потроху ями. Сільська рада організовує і проводить суботники. За участі працівників приватного підприємства «Ворскла» та громадян села була прибрана територія навколо сільської ради, вирубані акацієві зарослі, прибираються кладовища.

Сільська рада тісно співпрацює з агрофірмою «Ворскла». Підприємство завжди активно допомагає в благоустрої села, допомогло громаді грошима при закупівлі труб для водопроводу, коли у сільської ради не вистачило коштів.

У Старих Санжарах не вистачає фінансування на вирішення багатьох сільських проблем. Анатолій Григорович говорить, що хотів би створити заготівельну контору. Він розуміє, що багато пенсіонерів не мають змоги самостійно возити на ринок та продавати лишки продукції. А так якусь копійчину змогли б заробити.

На жаль, у Старих Санжарах немає лікаря. Анатолій Троян розповів, що за селом закріплена дівчинка-інтерн. Але вона родом з Полтави. Інтернатура в неї закінчується 31 липня 2015 року. Та ще й не факт, що вона захоче працювати, бо приїжджала з батьком дивитись на будиночок, який виділений для лікаря, і романтикою сільського життя не захопилася.

Анатолій Григорович також повідомив, що за час його головування у селі випадків грубого порушення закону не було. Приїжджав керівник кримінальної міліції та попросив звернути увагу на можливе збільшення кількості наркоманів у літній період. Тож Анатолій Троян взяв і це питання на контроль.

— Є така фраза: «поспішай не кваплячись», — говорить Анатолій Григорович, — тому ми будемо працювати може й не так швидко, але більш капітально. Я казав людям, що не прихильник виконувати роботу до якихось дат. Ми будемо робити по можливості і будемо робити це якісно!


Автор: Юрій ОЛІЙНИК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 червня 2014, 08:55 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації