Вхід | Реєстрація

Вісім медалей чемпіонату Європи з армспорту у кобелячан!

Вісім медалей чемпіонату Європи з армспорту у кобелячан!

Кобеляччина аграрна здобуває найвищі нагороди чемпіонату Європи!

Дві золоті, три срібні і три бронзові медалі вибороли представники Кобеляцького району  Марина Шуліка, Юлія Калашнікова, Роман Мантика, вихованці тренера Артем Письмака  на чемпіонаті Європи з армспорту, що проходив 18 по 25 травня 2014 року в м.Баку, Азербайджан, в спортивному комплексі «Сарханджи Ідман». Відразу потрібно наголосити, що поїздка стала можливою завдяки постійній фінансовій підтримці аграріїв району, тобто аграрна кобеляччина надала можливість спортсменам в цей складний період підняти український прапор на найвищі сходинки європейського чемпіонату найсильніших в боротьбі на руках. І наші спортсмени це змогли здійснити.
До чемпіонату Європи та безпосереднього виступу, наші армспортсмени здолали дуже тяжкий шлях від перемог на всеукраїнських змаганнях, виснажливих тренувань, долаючи всі перепони в дорозі до Баку з однією метою, довести в черговий раз, що є на всесвітній карті така місцевість де живуть найкращі, найсильніші, найпатріотичніші люди. А спорт це як один із історично дієвих засобів донести до суспільства  «мир» у всіх його значеннях.

25 країн Європи взяли участь в змаганнях чемпіонату Європи, а це понад 500 учасників, до складу збірної команди України потрапили 6 представників Полтавської області, з них чотири представники Кобеляцької школи армспорту. Так у ваговій категорії  55 кг серед юніорок Марина Шуліка виборола дві бронзові  медалі, поступившись представницям Туреччини, Юлія Калашнікова у ваговій до 65 кг виборола срібну медаль правою і бронзову медаль лівою, поступившись у фіналі представниці Туреччини. Роман Мантика у ваговій категорії до 70 кг серед юніорів виборов срібло чемпіонату лівою і золоті нагороди правою, перемігши у фіналі представника Грузії, Письмак Артем у ваговій категорії до 90 кг переміг лівою і виборов друге місце правою, поступившись у фіналі представнику Туреччини. Представники Полтави Ксенія Безугла і Роман Громов змогли вибороти треті місця в боротьбі правою рукою.

Тепер наші рукоборці почали напружено готуватися, щоб 14-22 вересня в Вільнюсі (Литва) на чемпіонаті світу знову представити наш Кобеляцький край, Полтавщину, Україну на найвищих сходинках п’єдесталу. Зі слів самих спортсменів, доля їхнього успіху має прямий зв'язок із шаленою підтримкою  жителів району, яка додає їм сили!


Автор: Наш кор.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 червня 2014, 10:09 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Віктор Круглик / 13 липня 2014, 17:26
Кобельчани молодці!Особливо Марина Шуліка.та й тренер не підкачав...Це я про Артема Письмака...Браво!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації