Вхід | Реєстрація

Штрафні фотографії

Штрафні фотографії
Кобеляцька міська влада планує вести більш жорстку боротьбу із порушниками правил благоустрою. Зокрема, тих міщан, які викидатимуть гній у контейнери для побутових відходів, будуть фотографувати та розміщувати їх фото у ЗМІ. Одночасно на порушників складатимуть адміністративні протоколи.
Про це, «ЕХО» повідомив міський голова Олександр Ісип розповідаючи про плани міської влади на перші місяці 2010 року. Міський очільник одразу застеріг, що втілити в життя плани та напрацювання буде надзвичайно важко. Головна причина цього — відсутність міського бюджету. Його неможливо прийняти через відсутність державного кошторису і, відповідно, обласного та районного. Доки не буде прийнятий державний бюджет (редакція: а, швидше за все, його не буде до березня), Кобеляки, як і всі інші великі та малі міста України, житимуть за тимчасовим кошторисом. «Ми будемо фінансувати заробітну плату і оплату спожитих енергоносіїв, — відзначив міський голова. — А всі інші видатки, такі, як ремонти, придбання техніки чи обладнання, нам робити заборонено згідно із законодавством».Та навіть із фінансування так званих «захищених» статей влада матиме проблеми. Адже виріс рівень мінімальної зарплати, а фінансувати зарплатні видатки можна лише на рівні минулого року.
Не все встигли зробити і в минулому році. «Найприкріше, що гроші в бюджеті були і є, — констатував Олександр Ісип. — Але в останні тижні 2009 року всі наші проплати не пропускало Держказначейство. Нашими міськими грошима користувалась держава — платили пенсії та зарплати. Картина, на жаль, вже звична — у Києві проблеми, а вирішують їх за рахунок Кобеляк та інших місцевих бюджетів».
Крім фінансових, найбільшою проблемою для Кобеляк є ожеледиця. Це міський голова визнав. Хоча й наголосив, що комунальники працюють на максимумі наявного у них ресурсу. Але ресурс замалий, тому й робота їх непомітна.
Суттєвою проблемою є постійні пориви у міській водомережі. Погодні умови призводять до того, що їх, перед ремонтом ще й досить важко виявити. Сніг і лід маскують місце пориву і його доводиться шукати, втрачаючи час.
Щодо збору і вивезення побутових відходів, то тут, на думку міського голови, процес йде нормально. Переведення одного із автомобілів, який вивозить сміття, на заправку газом дало змогу не підвищувати тариф на цю послугу. Після придбання чергової партії контейнерів, ще більше розширилася площа міста, на якій організовано збирають відходи. Єдине проблемне питання — це абсолютна відсутність культури та поваги до інших у частини жителів райцентру. Вони регулярно «забивають» під зав’язку як самі контейнери, так і майданчики перед ними гноєм та тваринним послідом. Знаючи, що цього робити не можна. Як відзначив Олександр Ісип, довгий час міська влада обме-жувалась профілактичними бесідами з цими громадянами. Та вичерпавши всі аргументи, керівництво міста вирішило вдатись до більш жорстких заходів.
Так, вже із середини січня уповноважені на це співробітники комунальних служб будуть фотографувати порушників правил благоустрою. Цілком можливо, що ці фото будуть розміщені у ЗМІ. Крім «фото сесії» комунальники ще й складатимуть на порушників адмінпротоколи.
Під час розмови міський голова особливо підкреслив, що незважаючи на всі суб’єктивні і об’єктивні проблеми, він з оптимізмом дивиться у майбутнє. Так, навіть за відсутності бюджету буде продовжуватись ремонт дорожнього покриття на вулицях райцентру. Із настанням погожих днів їх засипатимуть гранвідсівом. Першочергово роботи розпочнуть у провулку Лермонтова та на вулиці Аврори. Продовжуватиметься і процес відновлення вуличного освітлення. Тривають і роботи по розчищенню річки Кобелячок. Зараз розширюють її русло з боку підгорянської сільської ради. А після прийняття бюджету почнуть втілювати в життя й інші важливі для Кобеляк проекти.

Автор: Ігор Філоненко, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 січня 2010, 12:17 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації