Вхід | Реєстрація

ДАІ, окрім водіїв, штрафує ще й пішоходів

Про це розповів начальник відділення ДАІ з обслуговування Кобеляцького району Олег Олефіров під час минулої апаратної наради райдержадміністрації.

Спершу даішник прозвітувався про хід виконання районної Програми розвитку дорожнього руху та його безпеки в районі. Він розповів, що за звітний період на території Кобеляччини відмічається зниження аварійності. У порівнянні з минулим роком — рівно вдвічі. До того ж, за аналогічний період 2013-го зафіксовано 275 фактів порушення правил дорожнього руху. Цього ж року ця цифра становить 258. Із цієї кількості керування в нетверезому стані — 50 випадків.

Перший заступник голови Кобеляцької райдержадміністрації Микола Шабалтій поцікавився, чи проводиться якась робота з пішоходами. Адже дуже часто буває, що вони недотримуються правил дорожнього руху і переходять дорогу в непередбачених для цього місцях. Олег Олефіров відповів, що з такими пішоходами проводиться профілактична робота. А на декого навіть складають адміністративні протоколи. До речі, цього року зафіксовано чотири такі випадки.

 

Підготовка до збирання врожаю ранніх зернових культур триває

Наступною перед присутніми прозвітувалась начальник Управління агропромислового розвитку Тетяна Чердак. Вона доповіла про стан готовності сільськогосподарських товаровиробників району до збирання врожаю ранніх зернових культур. За словами Тетяни Андріївни, у сільськогосподарських підприємствах, включаючи фермерські господарства,  підлягає до збирання 15,3 тисячі ранніх зернових культур та дещо більше 2 тисяч гектарів озимого ріпаку. Такі показники є на рівні минулого року. За словами Тетяни Чердак, нерівномірність опадів у травні спричинила різну ситуацію з урожайністю на полях району. Якщо на території Бродщинської, Красненської й Канавської сільських рад посіви озимої пшениці підгоріли у зв’язку з недостатністю вологи в ґрунті, то на землях Шенгурівської, Лучківської, Радянської, Озерянської та частково Марківської випала двомісячна норма опадів, що в подальшому вплине на урожайність.

Як стверджує начальник агропромислового розвитку, початок жнив за сприятливих погодних умов можливий уже за 2-3 тижні. Розпочнуться вони збиранням озимого ріпаку.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 червня 2014, 10:18 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації