Вхід | Реєстрація

Цього року на випускний ішли без парасольок

Цього року на випускний ішли без парасольок

У минулі вихідні відбулись випускні вечори в двох міських школах: НВК № 1 та загальноосвітній школі № 2.

Цього року дійства пройшли без дощів. Погода в суботу та неділю була прихильною до випускників і дозволила їм спокійно провести найбільше та найважливіше свято, на яке вони чекали цілих одинадцять років.

Нагадаємо, що у 2013-му, в день випускного вечора школи № 2, цілий день ішов дощ і, можливо, декому добряче зіпсував дійство. Адже випускники змушені були йти до районного Центру культури та дозвілля під парасольками. Цьогоріч погодні умови могли повторитися. Бо в суботу та неділю дощ декілька разів за день добряче лився над містом. Та, на щастя, у час, коли кобеляцькі випускники крокували центральними міськими вулицями, було сонячно й тепло.

 

На свято — з піснями

У суботу випускний вечір відбувся в Кобеляцькому навчально-виховному комплексі № 1. Цього року НВК випустив два класи, у яких навчались 28 дітей. Спочатку вони пройшлися містом до Вічного вогню та поклали квіти. А далі колоною, очолюваною директором Яковом Постольником, пішли на урочистості до районного Центру культури та дозвілля. Зупинилися лишень біля пам’ятника Миколі Касьяну. Яків Григорович запропонував учням влаштувати невелику фотосесію на пам'ять. Після чого, співаючи гімн школи, усі попрямували на свято, де на них уже чекали рідні та друзі.
На сцену винуватці дійства піднімалися по-черзі. Після чого займали свої почесні місця в першому ряду. Спочатку випускників привітали голова районної ради Василь Мирошнеченко, директор школи Яків Постольник та заступник із навчально-виховної роботи Ірина Корінна. Після привітань Яків Григорович вручив атестати з відзнаками. Цього року «золоті» медалі отримали чотири випускники і один — «срібну».

Далі до присутніх звернулись перша вчителька Світлана Пустовіт та класний керівник Анна Жукова. А потім випускники подякували своїм педагогам та наставникам. Насамкінець, дочекавшись завершення дійства, уже колишні школярі вирушили святкувати свій випускний та зустрічати ранок, а разом із ним — і доросле життя.

 

Школа № 2 випустила аж три класи

Випускний у школі № 2 відбувся в неділю. Ще задовго до початку свята випускники почали збиратись біля своєї альма мате. Ніжні, тендітні красуні, галантні та стримані хлопці, зустрічаючись, обговорювали вбрання один одного. О 18 годині три випускні класи з 58 учнів вишикувались у колону й попрямували до районного Центру культури та дозвілля, зупинившись лише біля Вічного вогню, аби покласти квіти. Урочиста хода колишніх випускників супроводжувалася гучними вигуками в один голос: «Друга школа!». І лише учні з одного класу кричали: «11-В!»

Під час свята першою привітала випускників директор школи Світлана Ніколенко. Далі настала хвилина тріумфу: нагородження атестатами за роки старань та плідної праці. Першими, звісно ж, привітали учнів, які отримали атестати з відзнаками. Цього року школа № 2 випустила шістьох «золотих» медалістів та трьох «срібних». Після вручення атестатів до своїх учнів звернулись учителі. Із вітаннями виступили Світлана Білишко, Таїсія Ананенко, Світлана Колкова, Лідія Ященко та Світлана Голик. Від імені батьків слово взяла Оксана Гайдабура.

На випускному вечері було багато несподіванок, сюрпризів, подарунків, слів подяки та сліз розставання. Усе це, як у великій і дружній сім’ї, учителі та їх вихованці дарували одне одному. А насамкінець — останній шкільний вальс, зустріч ранкової зорі та дорослого життя.

Після завершення випускних вечорів ми звернулись до спеціалістів відділу освіти з запитанням, чому кількість випускників цього року була такою нечисельною. Особливо — у навчально-виховному комплексі № 1, де випустили всього 28 учнів. Нам розповіли, що в НВК у вересні 2011 року, згідно з мережею, було 53 дев'ятикласники. Після дев'ятого класу майже половина з них вирішили продовжити навчання в інших учбових закладах: професійних технікумах, коледжах чи ліцеях. Тому в комплексі залишились усього 28 учнів. Схожа ситуація і в школі № 2. Якщо на вересень 2011 року, згідно мережі, там було 77 дев'ятикласників, то до випуску цього року дійшли лише 58.

 

Більше фото цієї події ви можете переглянути у нашій галереї


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації