Вхід | Реєстрація

Негода дитячому святу не завадила

Негода дитячому святу не завадила

У перший літній день в Україні відзначають особливе і радісне свято — День захисту дітей.

Цього року дійство пройшло в дещо новому форматі. Не було традиційних малюнків на асфальті. Втіленню цієї традиції завадив дощ, який щедро напустився з самісінького ранку. Отож, біля районного Центру культури та дозвілля не юрбилася дітвора. Лише декілька діток із своїми мамами розмістились на сухому острівцю дороги та малювали щось синьою та жовтою крейдою. Усе святкове дійство організатори перенесли всередину Будинку культури. Як розповіли нам його співробітники, свято в такому форматі відбулось уперше, бо завжди в цей день було сонячно та ясно.

— Цього року ми розробили запасний варіант проведення дійства, — розповіла директор Центру культури та дозвілля Тетяна Гуєвська. — Адже ми припускали, що малювати на асфальті дітлахам може завадити дощ. Що, зрештою, і сталося. Тому міська рада допомогла нам придбати олівці та папір. І ми провели конкурс малюнків у приміщенні.

Дітлахи, судячи з усього, не дуже засмутилися. Вони швиденько розібрали приладдя для малювання і розбіглись по залу. Одні малювали, обіпершись на підвіконня, інші розмістили аркуш у себе на колінах. У цей час малюків із сцени розважали юні артисти художньої самодіяльності та казкові герої.

Ближче до десятої ранку дощ припинився. І центральними вулицями міста пройшли парадом більше п’ятисот дітлахів, переодягнених у різноманітні яскраві костюми. Більшість тримали в руках повітряні кульки. Попереду колони діти несли великий синьо-жовтий стяг. Усі вони зайшли до районного Центру культури та дозвілля, де, власне, і продовжилось святкування.

На завершення дійства оголосили переможців конкурсу малюнків «Світ очима дітей». Зокрема, їх поділили на три вікові групи. У першій, а це діти 4-6 років, перемогли Ріта Риндя, Арсен Зінченко та Вова Копитець. У групі від 7 до 8 років здобули перемогу Таня Хорішко, Богдан Балог та Сергій Костиря. А у третій, це діти 9-12 років, перемогли М. Шкуринська, Олена Рудас та Софія Кропивка. Переможці в різних вікових категоріях були нагороджені подарунками та солодощами.

Отож, за оцінками безпосередніх учасників дійства, свято вдалося на славу. Діти весело та цікаво провели час, отримали заряд позитивного настрою та виглядали по-справжньому щасливими і безтурботними. Святкування було наповнене піснями і танцями, дзвінким та веселим дитячим сміхом.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації