Вхід | Реєстрація

Посвідчення водія таки подешевшали

Нинішня українська влада виконала одну зі своїх обіцянок. Щоправда, як завжди, не в повному обсязі.

Навесні урядовці пообіцяли не лише підняти ціни на енергоносії. Чиновники з Кабміну та Департаменту ДАІ оголосили, що відбудеться здешевлення вартості посвідчень водія та реєстрації транспортних засобів. У різних джерелах називались різні цифри. Так, водійське посвідчення нібито мало коштувати чи то 108, чи 114 гривень. Здешевлення, за словами чиновників, стало можливим через відмову від послуг концерну «ЄДАПС», який друкував відповідні бланки під час президентства Віктора Януковича. Тоді посвідчення коштувало близько 200 гривень. А його собівартість оцінювали у 28.

Посадовці обіцяли, що вже на початку травня 2014-го року відповідні підрозділи ДАІ отримають нові, дешеві бланки.

Як стало відомо редакції, чиновники свою обіцянку виконали. Але не в повному обсязі. Водійське посвідчення в Кобеляцькому міжрайонному екзаменаційно-реєстраційному відділенні нині коштує 140 гривень. А не 114, як це було обіцяно. Раніше за документ платили 224 гривні. Реєстрація автомобілів виробництва СНД та України коштує 323,63 гривні, раніше його вартість становила 485. Реєстрація «іномарки» обходиться у 439,15, раніше за цю послугу сплачували 523,15.

Але, як вдалося дізнатися «ЕХО», станом на початок червня відповідні підрозділи ДАІ у провінції так і не отримали в належному обсязі ні бланкової продукції, ні комп’ютерного забезпечення.

Водійське посвідчення, на словах, дійсно коштує 114 гривень. Але, для початку, вам видадуть тимчасовий документ за 26 гривень. 114+26=140.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 червня 2014, 09:14 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації