Вхід | Реєстрація

У Кобеляках безкоштовно працює секція «Здоров’я»

У Кобеляках безкоштовно працює секція «Здоров’я»

Нещодавно на стадіоні «Колос» почалися заняття з аеробіки. Ми завітали туди, аби дізнатися, як проходять тренування.
Тренер, студент третього курсу Дніпропетровського державного інституту фізичної культури та спорту Андрій Червоний, розповів, що давно займається спортом. Особливу увагу приділяє заняттям з пауерліфтингу.

— Нещодавно до мене зателефонував завідувач сектора у справах сім’ї, молоді та спорту Віталій Детюк і запропонував під час канікул в університеті попрацювати тренером і проводити заняття з аеробіки в новоствореній секції, — розповідає хлопець. — Я одразу ж погодився. Тим більше, що завжди мріяв стати тренером.

Заняття в секції «Здоров’я» розпочались нещодавно. Спершу, як розповідає молодий тренер, прийшли близько десяти жінок. Та чомусь, щоразу їхня кількість зменшувалась.

— Я думаю, що більша кількість бажаючих відвідувати заняття була б восени, — каже Андрій. — Влітку всі відпочивають. Думаю, зараз багатьом не до спорту.

Тренування розпочинаються з розминки. Пробіжка, розминка кістей рук, ніг, шиї та тулуба. Тільки після цього — вправи з аеробіки.

Ми вирішили попрохати тренера назвати декілька порад для людей, які тільки планують зайнятися спортом. Він розповів, що з кожною людиною варто тренуватися індивідуально. Та, з його слів, найкраще займатися звичайною фізкультурою. Бігати, присідати та стрибати через скакалку. Починати заняття спортом по часу варто від п’яти хвилин. Далі поступово збільшувати час та навантаження.

— Для тих, хто хоче схуднути, найкраще — це скакалка, — каже Андрій. — Заняття зі скакалкою збільшують частоту сердечних скорочень. Це пришвидшує процес обміну речовин в організмі і згорання жирів. Ще добре допомагає біг. Тільки бігати варто на короткі дистанції. Сто метрів пробігти в інтенсивному темпі, сто метрів пройтися. І так повторити чотири-п’ять разів. За допомогою бігу на довгі дистанції ви просто накачаєте м’язи на ногах, а не схуднете. Ви подивіться, спринтери, тобто спортсмени, які бігають на короткі дистанції, — усі худі. А ті, хто бігає на довгі дистанції, — всі підкачані.

Андрій Червоний розповів, що заняття відбуваються тричі на тиждень. Тривають вони по одній годині. Спрямовані вправи на всі групи м’язів. Самі ж заняття проходять під музичний супровід. Насамкінець хлопець зазначив: якщо керівництво запропонує йому продовжувати проводити заняття секції восени, то він погодиться. І, можливо, спробує поєднувати навчання з роботою тренера.


Автор: Дарія СРІБНА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 червня 2014, 17:46 | Кобеляки | Спорт і здоров'я


1. шеф / 12 червня 2014, 19:59
не пишіть брехню,будь ласка!!!спринтери,які біжать короткі дистанції підкачанні,а легкоатлети які бігають довгі дистанції всі худі і "сухі".Смішно таке читати
2. шеф / 12 червня 2014, 20:00
І заняття платні!!!
3. Гість / 12 червня 2014, 21:30
так ти сам не БРЕШИ!!!!!!!!!!!!!
4. Гість / 12 червня 2014, 21:46
скажіть Андрію велике спасибі за таку роботу, ніхто не наважився на проведення занять, а як коментувати ...так "грамотний".Може хлопець щось не так сказав, так що тепер заняття не проводити...
5. шеф / 12 червня 2014, 22:11
"не так сказав"?або не так написали..
ну це те саме, що замість апендицита голову відрізати!
6. Гість / 14 червня 2014, 18:39
А я збагнути не можу...? До чого оці ваші коменти? Стаття для дівчат які хочуть займатись, так хай приходять і займаються!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації