Вхід | Реєстрація

Військовослужбовцям на сході передали гуманітарну допомогу

Військовослужбовцям на сході передали гуманітарну допомогу

Минулого тижня активістами територіальної самооборони Кобеляцького району було організовано збір необхідних речей для військових, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції в східних областях України.

Ініціаторами виступили Олексій Мєлкозьоров, Олег Безкібальний та Ігор Пелюхня. Ми зустрілися з одним із них, аби дізнатись про всі подробиці.

Олексій Мєлкозьоров розповів, що члени кобеляцької самооборони постійно тримають зв'язок із військовослужбовцями, які проходять службу на сході України. Нещодавно один із військових зателефонував і звернувся за допомогою. За словами активіста, гуманітарну допомогу для військовослужбовців вони вже відвозили раніше. Та на схід України довелось їхати вперше.

— Подзвонив один із хлопців і попрохав передати їм плоскогубці та ізоленту, — каже Олексій Мєлкозьоров. — У ході розмови ми дізнались, що у військових, які воюють на сході України, обмежена кількість продуктів. Що в них немає навіть самого найнеобхіднішого. Після цієї телефонної розмови ми і вирішили гуртом зібрати гуманітарну допомогу, — каже Олексій Мєлкозьоров. — Спрацювало сарафанне радіо. Розповіли знайомим, сусідам. Ті, у свою чергу, розповсюдили цю інформацію далі. І в такий спосіб ми назбирали скільки «гуманітарки», що все не помістилось у один мікроавтобус. Довелось брати ще й причіп.

За словами чоловіка, військовослужбовцям найбільше не вистачало питної води.

— Хлопці розказали, що картоплі взагалі не бачили за увесь час служби, — продовжує Мєлкозьоров. — Продуктів дуже мало. Та що цікаво, коли військове керівництво дізналось, що ми веземо продукти, то наступного ж дня їм видали сухі пайки.

На пропозицію зі збору гуманітарної допомоги відгукнулись багато кобелячан. Створили навіть пункти збору продуктів. Один із них організували працівники дитячого садка №2 «Золотий півник». Також пункт збору облаштували в приміщенні районної автостанції. І протягом дня було зібрано багато пляшок із водою, консервації та іншого. Інші пункти збору облаштували безпосередньо у дворах активістів. Усі бажаючі могли принести харчі до них додому, аби ті згодом відвезли їх військовим.
Олексій Мєлкозьоров зазначив, що навіть не очікував такої згуртованості від кобелячан. Вдалось зібрати багато консервації, пляшок із водою, свіжих овочів, олії, сала, сигарет і навіть поповнень рахунку для телефонів та канцтовари. Самооборонівці вирішили відвезти хлопцям і телевізор із супутниковою антеною. Бо, за словами військових, вони взагалі не мають доступу до новин.

— Хоча були й такі люди, хто відмовлявся допомагати військовослужбовцям, — каже активіст. — Хтось мотивував це тим, що не хоче годувати вихідців із інших областей України. Інші ніяк не пояснювали свою відмову. У основному, не хотіли допомагати заможні люди. Серед них було чимало підприємців. А звичайні мешканці району, здавалось, віддавали останнє. Одна бабуся, яка торгує на базарі кропом, дала п’ять гривень. Потім пробіглась торговими рядами і ще зібрала з людей, хто скільки зміг.

У суботу активісти на власному транспорті та за власний кошт повезли зібрану допомогу бійцям одного з батальйонів 93-ї окремої моторизованої бригади. У цьому батальйоні, до речі, проходив службу та загинув наш земляк Юрій Сітяєв. Бійці моторизованої бригади сьогодні мужньо виконують завдання з протидії терористам у районі між містами Красноармійськ та Краматорськ.

Повернувшись зі сходу України, активісти розповіли, що військовослужбовці передавали слова вдячності всім людям, які їх підтримують та допомагають їм. Особливо хлопці зраділи великій кількості питної води і телевізору.

— На щастя, блокпости сепаратистів ми не проїжджали, — каже Олексій Мєлкозьоров. — Та українські військові нас зупиняли не один раз. Коли дізнавались, що ми веземо продукти для солдат, то одразу ж пропускали.

На цьому кобелячани зупинятись не збираються. Приблизно через два тижні вони планують відвідати наших військових ще раз. Тому всі бажаючі можуть долучитись до збору гуманітарної допомоги.


Автор: Дарія СРІБНА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 червня 2014, 11:39 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації