Вхід | Реєстрація

У селі Суха провели щорічне Гончареве свято

У селі Суха провели щорічне Гончареве свято

Уже дев’ятий рік поспіль у невеличкому селі на Кобеляччині відзначають «Зелене свято Гончаревого дитинства».

За традицією захід відбувається просто неба на християнське свято Трійця. Організатори прикрашають імпровізовану сцену вишитими рушниками та великим портретом Олеся Гончара. А для гостей розставляють лавки. До речі, їх цього року зібралося чимало. Усі вони починали приїжджати сюди з самісінького ранку. Серед них ми побачили багато танцюристів, літераторів та шанувальників творчості письменника. Приїхала і рідна племінниця Олеся Гончара Віра Сесь. Спершу перед присутніми виступили представники районної влади. А далі надали слово племінниці письменника. Вона розповіла про життєвий шлях свого дядька та подарувала директору музею-садиби Олеся Гончара Тетяні Бондаревській власноруч вишиту ікону янгола Олександра.

Цього дня багато говорили про диво Гончаревого слова і особливість таланту письменника. Читали вірші. Співали пісень. Танцювали. Перед гостями виступили багато колективів: народний аматорський фольклорний ансамбль «Кобеляцькі джерела», «Ворскла», «Кіровчанка» Кіровського сільського клубу, «Чебреці» Білицького сільського будинку культури.

І всі могли пересвідчитись, що Кобеляччина багата талантами. Підтвердженням того також є щорічне свято, яке проводять у музеї Гончара. Це — літературний конкурс «Собори душ своїх бережіть» для людей зрілого віку, а для юних художників — «Світлі образи в оповіданнях Олеся Гончара». Як розповіла нам директор музею Тетяна Бондаревська, цьогоріч кількість учасників, які взяли участь у конкурсі, була найбільшою. А саме, 35 конкурсантів. До того ж у 2014-му до номінацій додалася ще одна — скульптура. І з-поміж усіх робіт організатори обрали 14 переможців у різних номінаціях. Тетяна Бондаревська привітала їх особисто та вручила грамоти й подарунки.


Автор: Дарія СРІБНА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 червня 2014, 08:57 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації