Вхід | Реєстрація

Громада зібралась, щоб розірвати договір

Громада зібралась, щоб розірвати договір

У минулому номері ми писали про конфлікт громади з орендарем ставка у селі Нехвороща. 28 травня у Нехворощанському клубі вчергове відбулися збори незадоволених, обурених місцевих жителів за участю голови РДА Володимира Паршевлюка та представника орендаря Петра Козлова.

Народ прийшов рішуче, навіть агресивно налаштований вимагати розірвання договору з орендарем. Адже, за їх словами, працівники ТОВ “Волна-2008” ламають дітям вудочки, коли ті приходять порибалити, а дорослих проганяють та забирають виловлену рибу.

Володимир Паршевлюк повідомив присутнім, що він не буде підтримувати умови обмеження загального водокористування ставком, які пропонують представники орендаря, не дізнавшись перед цим думки громади.

Перед людьми виступив Петро Козлов і зачитав умови вилову риби, купання, плавання на човнах і т. д. Орендар пропонує рибалити лише два дні на тиждень і за один раз не більше, ніж п’ять чоловік. Але це дуже обурило народ, бо за таких умов усі бажаючі не зможуть порибалити.

— У нас ця проблема давня. Тому ми звернулися до влади, — говорить один з нехворощан. — Орендар незаконно не пускав людей ловити рибу. Сюди ми прийшли для того, щоб розірвати договір оренди ставка. А потім ми будемо вирішувати, чи здавати в оренду, чи ні, і на яких умовах!

Усі присутні аплодують виступаючому, виражаючи свою солідарність.

— Якщо ви маєте намір вимагати розірвання угоди, то я підтримаю вас, — сказав Володимир Паршевлюк.

Слово взяв ще один представник громадськості:

— Є два варіанти вирішення проблеми: перший — розірвати договір, другий — залишити ставок в орендаря, але записати в документі, що все місцеве населення може ходити ловити рибу. Ми готові піти на поступки, бо орендар теж запускає рибу. Ми можемо скидатися на рибу, запускати та ловити її. Із сітками та електровудочками нікого не має бути на ставку, а простою вудочкою великого збитку не нанесеш!

Петро Козлов на такий варіант відреагував негативно. Він запевнив, що вклав у ставок більше ста тисяч і впевнений, що громада не вкладе рівнозначної суми, щоб мати право на вилов риби. Тож громада вирішила голосувати. Пропозиція співпраці з орендарем не знайшла жодної підтримки. А коли запропонували не погоджувати умови загального водокористування і розірвати договір, усі одноголосно підняли руки «за».

— Вам зрозуміла думка людей? Що тепер буде робити районна адміністрація? — запитують люди у Володимира Паршевлюка.

— Буде шукати юридичні шляхи розірвання угоди! — відповів голова.

Зібрання закінчилось, люди вийшли з клубу, але не розійшлися. Вони зібралися окремими групами та ще довго обговорювали наболілі питання.
 

Довідка

1 липня 2013 року набрав чинності Закон України “Про аквакультуру” від 18.09.2012 № 5293-VI. Згідно з цим законом стаття 51 Водного кодексу України гласить:«…Орендарі водного об’єкта зобов’язані передбачити місце для безоплатного забезпечення права громадян на загальне водокористування (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство тощо)…»


Автор: Олександр ПОВІТКОВСЬКИЙ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 червня 2014, 12:42 | Нові Cанжари | Суспільство
1. фермер / 13 червня 2014, 20:38
Якби виникло більше проблем в районі,щоб тоді робив Паршевлюк.Це не критикувати людей в Єхо,тут ще трохи мізків треба
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації