Вхід | Реєстрація

Приїхали в сто перший раз

Про конфлікт жителів Соколової Балки з місцевим фермером районна преса писала вже не один раз. А нещодавно до районного керівництва вже вкотре приїхали депутати сільської ради, члени виконкому та сільський голова відстоювати права громади.

Як вони нам пояснили, суть їхньої конфліктої ситуації полягає у боротьбі територіальної громади за посвідчення права власності: на земельні ділянки, на рухоме і нерухоме майно.

— Основний розпорядник цих активів (раніше райдержадміністрація) на підставі своїх розпоряджень передав у власність приватним особам усе вищезазначене майно (земельні ділянки та інше), яке по праву належить усій територіальній громаді. І тепер громада хоче повернути собі ці активи та надходження від їх використання у комунальну власність, — розповів сільський голова.

Приїжджі депутати, члени виконкому та сільський голова вирушили по різних інстанціях: спочатку відвідали голову райдержадміністрації Володимира Паршевлюка і виклали йому суть конфлікту та свої вимоги. Після того пішли до районного прокурора Артема Бугайця. Приїжджі вимагали від нього проведення прокурорської перевірки, розібратися в законності видачі відповідних рішень.

— Ми прийшли не за своє добиватися, ми на роботі. У мене завтра немає в садочку чого дітям їсти давати. Ви ж здійснюєте нагляд за дотриманням законів України у режимі правового поля. І в разі видачі незаконних актів, розпоряджень, рішень сесії повинні винести припис на скасування цих незаконно прийнятих розпоряджень. Ми звертались півроку тому щодо цих незаконних розпоряджень, але рішення на сьогодні не прийнято, — сказав Анатолій Кравець.

Районний прокурор відповів, що голова Полтавської обласної ради Петро Ворона вже дав доручення прокуратурі області розібратися у цьому питанні. Обласна прокуратура затребувала у районної всі наявні документи перевірок, які були проведені у господарствах Володимира Замули, у тому числі й відомості про судові справи та кримінальні провадження. Тепер уже область буде приймати рішення.

— Усе, поїхали звідсіля. Тут нічим не допоможуть, тепер треба їхати в обласну прокуратуру, — почали невдоволено говорити приїжджі.

Наступною інстанцією, до якої вирушили представники громади, став Новосанжарський районний сектор державної міграційної служби України.

— У нас є у комунальній власності три квартири, які ми в праві передати вчителям, працівникам соціальної сфери. Але ці квартири незаконно заселені керівником товариства Володимиром Замулою. Є рішення суду про незаконне поселення. Паспортний стіл прописав людей у цих квартирах і вони й зараз там проживають, не виконуючи рішення суду. Це особи, які працювали раніше у Володимира Замули. Одну квартиру ми примусово вилучили і поселили туди медичного працівника — молоду дівчину, направлену в район згідно державного розподілу. Ми їй квартиру надали не для приватизації, а на правах службової квартири. У нас учителі приїздять із Нових Санжар на роботу, ми б і їм надали квартири. А так там незаконно проживають сторонні особи. Чому не виконується рішення суду і їх не виселяють? — запитав сільський голова.

— Державна міграційна служба може зняти з реєстраційного обліку людину за власним бажанням або ж за рішенням суду, в якому буде прописано, що відповідний громадянин втратив право користування цим житлом. Тепер власник житла, тобто сільська рада, повинна надати нам, разом із рішенням суду, заяву-вимогу про зняття людини з реєстраційного обліку. Тобто, якщо у вас є рішення суду, вам залишилося лише надати відповідну заяву, — відповів керівник міграційної служби. Депутати, члени виконкому сільради та сільський голова відповіли, що вже завтра так і зроблять.

Останньою інстанцією, в якій побували приїжджі, була податкова.

— У Замули в Соколовій Балці є три магазини, які не платять податки і документи не всі оформлені. Чому ви не приймаєте відповідні міри? Коли у мене немає документів на машину, то я на ній не їжджу, вона стоїть, — сказав один із приїжджих.

Останнє питання повністю вирішене також не було, тому крапку в цій історії ставити, мабуть, ще зарано.


Автор: Олександр ПОВІТКОВСЬКИЙ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 червня 2014, 17:52 | Полтавщина | Суспільство
1. фермер / 13 червня 2014, 20:32
це ж надо як Замула їх дістав
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації