Вхід | Реєстрація

Увага! Ціни підвищуються

Напередодні Дня знань нам доводиться повідомляти своїх читачів про неприємну новину. Типографія, в якій друкується наша газета, проінформувала редакцію про підвищення ціни на її послуги. Друкарі пов’язують це із ростом ціни на папір та на комплектуючі. Поскільки українські паперові комбінати успішно «померли», то газетний папір потрібно закупляти в Росії. За долари, звичайно. А тут ще й наша гривня, якщо не помирає, то тяжко хворіє. В результаті – ріст цін. Який, на жаль, в кінці-кінців позначається на кінцевому споживачеві. В нашому випадку – на читачах «ЕХО».
У нас є три варіанти вирішення проблеми. Перший – шукати іншу типографію. Другий – скорочувати кількість сторінок, яких і так катастрофічно не вистачає, відмовлятись від кольору та глянцю. Третій – підвищувати ціну.
Варіант із скороченням штату чи зарплат ми не розглядали. Не такі великі заробітки у людей, що працюють в «ЕХО», отже, ні їх урізання, ні відмова від співробітників проблеми не вирішать. Типографію з дешевшими послугами ми шукали від Запоріжжя до Харкова. І поки що не знайшли. А там, де розцінки нижчі, немає якості, до якої звикли й ми, і наші читачі.
Відмовлятись від якості теж не хочеться. Адже це є кроком назад. У деяких читачів зберігаються номери «ЕХО» із самого початку діяльності тижневика. Візьміть їх – і порівняйте.
Отже, ми вирішили піднімати ціну на газету. Вже з вересня вартість «ЕХО» вроздріб становитиме 2 гривні 50 копійок. Звичайно – це погано. Але в іншому випадку нам вже до кінця року загрожує, якщо не банкрутство, то великі фінансові проблеми. І тоді газета зникне взагалі.
Звичайно ж, підвищення ціни аж ніяк не торкнеться людей, які газету передплатили до кінця 2009 року. Це ще одне підтвердження відомого слогану «по передплаті – дешевше». Так що ті читачі, які звикли газету передплачувати, виграли. А деякі з них виграли подвійно, адже ще й призи отримали.
Як буде далі – сказати важко. Для нас ціни підвищуватимуть без сумніву. Ми ж намагатимемось цього не робити. І типографію дешевшу шукаємо, й інші шляхи виходу із ситуації.
Звичайно, всім було б легше, якби Україна нарешті вийшла із, так званої, кризи, – стабілізувалась економіка, курс гривні, зросли зарплати. Але хто ж її виведе?

Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 серпня 2009, 10:00 | | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації