Вхід | Реєстрація

Гру завершили з розгромним рахунком

Гру завершили з розгромним рахунком

Мотобольний турнір, що відбувся 15 червня в селі Стовбина Долина між нашою командою «Колос» і гостями з Кам’янця-Подільського, став, мабуть, одним із кращих двобоїв з моменту відродження мотоболу на Новосанжарській землі. Новосанжарці виграли в гостей 5:1. Були й сумні моменти, про які вболівальники почули від ведучих того дня. Та про все по порядку.

Хоч і криза в країні, і ціни на пальне високі, та людей на матч приїхало, як завжди, видимо-невидимо. Одразу видно, що спорт цей став для жителів району (і не тільки) одним із найулюбленіших. А парковка десятків автівок у яблуневому садку біля стадіону, де вже траву втоптали колесами в землю так, що стала як асфальт, давно стала традиційною. По-іншому ж ніяк. Якщо паркуватися на обочині дороги за черговою машиною, яка приїхала, то йти до стадіону прийдеться мало не кілометр. Така «вервечка» збирається.

Перед самим матчем, як завжди, ведучі розпочали спортивне свято своєю промовою. Одним із сумних моментів стала хвилина мовчання, якою вшанували пам’ять одного із найбільших поціновувачів мотоболу Володимира Хопти, який після років боротьби із хворобою, на жаль, пішов з життя. Його ім’я того дня згадувалось не один раз, адже так, як він любив мотобол, не любив, мабуть, ніхто.

На мотобольний турнір завітав також народний депутат України Олексій Лелюк, який подарував команді «Колос» новенький мотоцикл. Під гучні оплески і свист уболівальників один із гравців одразу ж обкатав його по колу. Цей рік розпочався для нашої команди взагалі вдало: друга гра в новому сезоні на власному полі — і вже два новеньких мотоцикли.

— Ми були б раді, якби на кожній зустрічі наша мотобольна команда отримувала такі подарунки, — сказала ведуча.

Гра розпочалася швидкими і впевненими атаками «Колоса». Майже всі чотири періоди найбільша боротьба точилася біля воріт команди «Поділля». Дуже рідко гості доходили з м’ячем до штрафного майданчика новосанжарців, адже захист «Колоса» діяв швидко, оперативно, розумно.

Перший гол новосанжарці «вкотили» на тринадцятій хвилині гри: майстер спорту Сергій Васін зайшов з правого флангу, обійшов двох чи трьох захисників команди-гостя і забив гол під ліву стійку воріт. Другий гол забив цей же самий гравець і знову з правого флангу.

У перерві між першим і другим періодом ведуча оголосила, що капітаном команди юнаків «Колоса» стане виходець із Полтавщини, заслужений майстер спорту та вже такий улюблений на новосанжарській землі мотоболіст Геннадій Миць.

На восьмій хвилині третього періоду новосанжарець Сергій Васін забив третій гол. Через три хвилини четвертим гольовим м’ячем відзначився вже начальник команди «Колос» Олександр Зімовець.

Шоста хвилина останнього четвертого періоду принесла нашій команді п’ятий гол. Його автором знову став майстер спорту Сергій Васін. За чотири голи, забитих в одному матчі, обласна преса вже нарекла його героєм. Своєю майстерністю він це дійсно заслужив.

Голкіпер команди-гостя Ярослав Кравчук став кращим гравцем серед своїх мотобольних побратимів, адже він неодноразово рятував свою команду на останньому рубежі. А диригував грою «Поділля» найавторитетніший ветеран європейського мотоболу Володимир Даниляк.

Слід зазначити також, що подоляни програли не насухо, а все ж змогли забити один гол, автором якого став Віталій П’янов.

Мотобольний матч 15 червня відбувся також без традиційної концертної програми, яку завжди демонстрували солісти Центру культури і дозвілля в перерві між періодами. Рішення про це було прийнято через те, що було оголошено траур за військовими, які загинули в наслідок підбиття сепаратистами літака ІЛ-76, коли той заходив на посадку на аеродромі в Луганську.

По закінченні гри глядачі не стримували своїх вражень:

— Оце так гра сьогодні! Уже чотири періоди пройшло, а відчуття — ніби тільки розпочали. Воно таки й так, адже наші хлопці розгромним рахунком та професійною командною грою показали справжній клас!

Ось пролунав останній свисток арбітра, що символізував закінчення гри. Люди почали аплодувати та кричати, вітаючи своїх переможців. Кращим гравцям одразу ж вручили подарунки.

Стовбина Долина ще довго чула гул автівок та рев двигунів байкерських мотоциклів, що роз’їжджались з чергового матчу.


Автор: Олександр ПОВІТКОВСЬКИЙ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 червня 2014, 11:16 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації