Вхід | Реєстрація

Вічний вогонь горітиме 4-5 разів на рік

Вічний вогонь горітиме 4-5 разів на рік

У зв’язку з різким подорожчанням газу міська влада збирається прийняти непопулярне рішення.
Минулого тижня міський голова Олександр Ісип направив листа голові міської організації ветеранів Олександру Живульку. У ньому він прохає на зібранні ветеранів обговорити важливу проблему і прийняти рішення. Мова йде про те, щоб змінити режим роботи Вічного вогню, що розташований у центрі міста. Міська влада пропонує, щоб його підключали тимчасово, лише під час великих свят. Тобто, 4-5 разів на рік.

Ця проблема виникла після того, як різко зросли ціни на природний газ. Підвищення становить майже 150 відсотків. Починаючи з травня 2014-го року, міська рада щомісячно має платити за газ, який використовується під час функціонування Вічного вогню, 5,7 тисячі гривень. А бюджет планувався з розрахунку відповідних витрат у сумі 2,2 тисячі в місяць. Можливості додати кошти на ці витрати у міської влади, за словами Олександра Ісипа, немає. Тому в цій ситуації міськраді доведеться з 1 липня взагалі відключити газопостачання.

У зв’язку з цим міський голова прохає ветеранів із розумінням поставитись до ситуації і погодитись на переведення Вічного вогню в режим тимчасової роботи. Таке рішення забезпечить економію коштів бюджету в розмірі до 70 тисяч гривень на рік. Зекономлені гроші у міській раді планують витратити на опалення дитячих садків.

До речі, згадані 70 тисяч зовсім необов’язково з’являться в бюджеті Кобеляк. Адже понад два роки влада райцентру, як і всіх інших населених пунктів України, фактично позбавлена можливості вільно розпоряджатися власними грошима. За словами Олександра Ісипа, у бюджеті міста нібито і є близько 5 мільйонів гривень, але скористатися ними неможливо. І невідомо, коли така нагода з’явиться.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 червня 2014, 09:03 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації