Вхід | Реєстрація

Автомобільні перегони закінчились, так і не почавшись

Автомобільні перегони закінчились, так і не почавшись

Автомобільні перегони — один із найбільш видовищних і екстремальних видів спорту. Кобеляцька молодь також виявила бажання організувати подібні змагання.

У суботу співробітників тижневика «ЕХО» повідомили про те, що на колишньому аеродромі біля села Підгора о 17 годині мають відбутися автомобільні перегони. Ми прибули на місце дещо з запізненням. У цей час багато водіїв легкових автомобілів поверталися вже в зворотному напрямку до Кобеляк. На самому ж колишньому аеродромі ми побачили двох співробітників ДАІ, підгорянського сільського голову Анатолія Няйка та з десяток легкових авто. Побачивши журналістів, співробітники ДАІ одразу ж наголосили: «Гонок не буде». Олег Олефіров, зокрема, розповів, що інформацію про організацію автомобільних перегонів правоохоронці знайшли в Інтернеті. Оголошення було розміщене в одній із груп соціальної мережі «Вконтакті». Тому співробітники ДАІ одразу ж передали цю інформацію Анатолію Няйку.

— Коли ми приїхали, тут було близько п’ятдесяти автомобілів, — каже підгорянський сільський голова. — Спеціально переобладнаних для перегонів машин ми не побачили. У основному, були «Ланоси», «ВАЗи», «Таврії» та інші легкові авто. Приїхали і глядачі. Хтось — на велосипеді чи мопеді, а хто — пішки. Ми одразу ж сказали всім, що змагання не відбудуться. Адже це не узгоджено ні з сільською радою, ні з правоохоронцями.

Спеціально для проведення перегонів організатори почистили 420-метрову трасу колишнього аеродрому. Вздовж узбіччя викосили траву. По свій протяжності траси розклали автомобільні шини, тим самим розділивши її на дві полоси.
Поки ми розмовляли з правоохоронцями багато людей приїжджали, розвертались та їхали в зворотному напрямку. Дехто зупинявся та запитував, чи відбудуться змагання, і додавав, що приїхав просто подивитись.

— Та замість того, щоб просто приїхати подивитися, ви б сказали організаторам, що проводити такі перегони — небезпечно! — обурюється Анатолій Няйко.

Ми запитали, що саме варто було зробити організаторам, аби провести змагання, згідно всіх вимог. Та відповіді так і не почули. Отож, за коментарем ми звернулися до секретаря Кобеляцької міської ради Сергія Галушка. Він розповів, щоб провести автомобільні перегони, організаторам варто було б спочатку взяти дозвіл в органі місцевого самоврядування. У цьому випадку це — Підгорянська сільська рада. Після чого потрібно визначити відповідальних осіб за проведення перегонів, повідомити правоохоронців, рятувальників та медиків. Адже цей вид змагань є небезпечним для життя та здоров'я його учасників. Зі співробітниками ДАІ варто було узгодити маршрут проведення перегонів, заходи безпеки і транспорт, який при цьому буде використовуватись.

— У цьому ж випадку співробітники ДАІ мали абсолютне право заборонити автомобільні перегони, — каже Сергій Галушко. — Адже це — небезпечний вид змагань. А організатори не потурбувались про безпеку учасників.

Уже наступного дня в одній із груп соціальної мережі «Вконтакті» ми побачили ще одне оголошення. Організатори змагань прохали вибачення за те, що автомобільні перегони не відбулися. А також пообіцяли провести їх уже після того, як ними будуть отримані всі дозволи.


Автор: Дарія СРІБНА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 червня 2014, 16:33 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації