Вхід | Реєстрація

У магазинах б’ються за пачку солі

У магазинах б’ються за пачку солі

Кобелячани масово запасаються сіллю. Ажіотаж серед населення розпочався на початку тижня в багатьох областях України.

У кобеляцьких магазинах триває справжня війна за сіль. Люди скуповують її не тільки пачками, а й запасаються по декілька мішків. Дехто пояснює свої дії чутками про те, що підприємство з видобутку солі, яке знаходиться в Донецькій області, припинило свою роботу. І мовляв, сіль зовсім скоро зникне з полиць магазинів.

Ми вирішили навідатись до одного з оптових магазинів. Його власник розповів, що протягом останніх днів сіль розкуповують просто блискавично. Тому адміністрацією магазину було прийнято рішення встановити ліміт на продаж солі. Інакше її вже давно не було б на полицях супермаркету.

— У зв’язку з такою ситуацією ми встановили ліміт: одна упаковка солі в одні руки, — каже власник магазину. — Та люди знайшли вихід з такого положення. Вони приходять всією сім'єю, разом з сусідами та друзями і таким чином скуповують сіль. Буває, через деякий час приходять ще по декілька разів. І навіть обурюються, що ми такий ліміт встановили. Дехто свариться та навіть б'ється за пачку солі. Хтось приїжджає і купує по декілька мішків. Та у нашому магазині поки що запаси залишились. До кінця тижня точно. А як буде далі — невідомо. Адже все залежить від поставок.

За словами власника супермаркету, ажіотаж, принаймні в Полтавській області, створений не штучно.

— Підприємство з видобування солі знаходиться в місті Артемівськ, Донецької області. Зазвичай, великі поставки солі, видобутої цим підприємством, ми відвантажуємо з вагонів, які приходять в Полтаву. Мені повідомили, що зараз вагони стоять і не виїжджають зі східних областей. З чим це пов’язано, мені не сказали. А більшість звичайних перевізників просто відмовляються їхати в східні регіони через військовий конфлікт.

Натомість в повідомленні, яке ми знайшли на офіційному сайті державного підприємства "Артемсіль", генеральний директор цього підприємства стверджує, що проблем із видобутком та відвантаженням солі немає. Він спростовує чутки щодо зупинки роботи підприємства через вибухи в шахтах. За його словами, "Артемсіль" працює у звичному режимі. Поставки продукції відбуваються згідно заздалегідь узгодженим планам і потреби споживачів задовольняються своєчасно і в повному обсязі.

 

(Оновлено) P.S. Уже до кінця тижня ажіотаж навколо солі минув, бійки припинилися. Поставки продукта відбуваються у звичному режимі.


Автор: Дарія СРІБНА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 червня 2014, 12:30 | Кобеляки | Суспільство
1. шофер / 26 червня 2014, 15:57
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
1.Чудо Юдо
«Як же ж люди полюбляють коли з них дебілів роблять :)»
Дебiлів із них ніхто не робить, бо вони внатурi дебiли. Просто ваші народні обранці-засранцi користуються цим.

Ну і окрім того, вони зайвий раз перевіряють та переконуються, що мають справу із "насілєнієм". Для них це важна інфа, адже у їхніх найближчих планах це ключовий момент, на котрий розраховано дуже багато реХВорм.
2. Гість / 26 червня 2014, 16:51
Коли український народ стане розумнішим
3. шофер / 26 червня 2014, 22:16
3. шофер
«Для них це важна інфа, адже у їхніх найближчих планах це ключовий момент, на котрий розраховано дуже багато реХВорм.»
.... а точніше сказати, це той момент на котрий у них поставлено все, починаючи з майдану.

А сіль вони обрали не випадково. Найдешевший товар, а от же і хохма буде найвеселішою, коли вони побачать що для "насілєнія" достатньо навіть соли (що вже там говорити за долар та енергоносії). І вони не помилилися.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації