Вхід | Реєстрація

У запеклому двобої «Колос» долає «Миргород»

У запеклому двобої «Колос» долає «Миргород»

Перемігши ФК «Миргород» у матчі-відповіді Кубка Полтавської області з футболу, кобелячани забезпечили собі вихід в наступну стадію змагань.

22 червня в неділю, в рамках проведення Кубка Полтавської області з футболу, кобелячани приймали «ФК Миргород» на стадії 1/32 фіналу.

Матч виявився видовищним. Велика напруга гри, що притаманно кубковим зустрічам на виліт, не помішала гравцям показати красивий футбол з немалою кількістю моментів і забитих м’ячів.

Зустріч розпочалася дещо нервово. Кожен гравець боявся допуститися помилки. Всі прекрасно розуміли, що кожна помилка може стати роковою.

Весь перший тайм можна охарактеризувати як «бойову розвідку». Команди, до цього, не мали змоги між собою зустрічатися адже грають в різних, паралельних між собою групах другої ліги. Тому, по великому рахунку, весь тайм проводили обережні атаки приділяючи при цьому максимум уваги обороні. В кубкових зустрічах головне не пропустити. Навіть і з такою обережністю кобелячани мали змогу відкривати рахунок в першому таймі, але дещо не пощастило нападникам «Колоса» Євгенію Волочаю і Михайлу Білокіню. Хлопці мали хороші нагоди для цього.
Гра проходила за повного домінування господарів. Гості лише інколи відповідали не надто небезпечними атаками і штрафними ударами, ну це була тільки розминка для Володимира Нестеренка.

Справжнє видовище почалося в другому таймі. Серйозно поговоривши в роздягальні, «колосяни» після перерви діяли більш сміливіше і впевненіше. І це, мабуть, був рецепт успіху.

На 60-й хвилині Олег Галаган вдало подав з правого флангу на дальню штангу куди набігав Сергій Лупінос, який красивим ударом головою відрив рахунок. Серій присвятив свій гол Олегу Бажану, який вболівав на трибунах за свою колишню команду. Минуло десять хвилин і той же, невтомний, Сергій Лупінос віддав гольовий пас на Філіпова Владислава який подвоїв перевагу кобелячан. Був ще і третій гол. Його забив форвард Михайло Білокій, вийшовши віч-на-віч з голкіпером. Все складалося добре в цьому матчі, але в кінці гри неприємний осадок залишив гол нападника миргородців. В підсумку перемогу «Колоса» з рахунком 3-1 на своєму полі. Результат хороший, головне тільки не допустити недооцінки суперника в другому матчі, і тоді все буде добре для нашої команди.

Результати інших матчів Кубка Полтавської області з футболу:

«Хорол» — «Зеніт» Калайденці 1:3, «Світанок» Заріг — «Локомотив» Гребінка 9:1, «Харчовик» Червонозаводське — «Динамо» Решетилівка 1:1, «Фортуна» Кейбалівка — «Прогрейн» Глобине 1:1, «Маяк» Котельва — «Чайка» Дейкалівка 1:0.

 

6 липня буде битва з «Зенітом»

Матч-відповідь проходив через тиждень після першої зустрічі, а саме 29 червня в курортному місті Миргород, на центральному стадіоні. Поле для гри перебувало в хорошому стані. Цьому сприяли погодні умови і великий професіоналізм робітників стадіону.

Кобелячани налаштовувалися на поєдинок. Кожен розумів, що легкої прогулянки у цьому славному  місті , у них не буде. Миргородці і не збиралися здаватися. Це було видно зі стартового свистка арбітра про початок зустрічі. Господарі розпочали дуже активно. Намагаючись відіграти пропущений гандикап в першому матчі, вони не жаліли ні себе,ні суперника. Лізли в боротьбу дуже жорстко, місцями навіть грубо. Намагалися грати активно через фланги, і в них це вдавалося. Більшість загрози яку створювали господарі була завдяки корисної робити крайніх півзахисників. Вони багато подавали, прострілювали в штрафний майданчик і постійно «загострювали» атаки своєї команди. Їхня робота не пропала даремно і на 26 хвилині крайній півзахисник ФК «Миргород» заробив пенальті, яке вдало і реалізував.

1-0 — на початку зустрічі. Вдалий початок для миргородців. Щоб пройти у наступний етап змагань їх влаштовував рахунок 2-0. Всього-на-всього один м’яч відділяв їх від поставленої цілі. Для кобелячан морально тяжкий був цей пропущений гол. Проїхавши немаленьку відстань і практично зразу, без «розкачки» вийти на гру можна, але в якому стані?! Так було з «Колосом». Фактично «проспавши» початок зустрічі кобелячани потихеньку «просиналися» в середині тайму. Тільки тоді гості  почали грали на максимальних своїх можливостях. Заволоділи контролем гри. І це вилилося в забитий гол. Вийшовши віч-на-віч з голкіпером, красиво обкинув його і забив Дмитро Зайцев.1-1 і гра переходила уже в інший сценарій. А під кінець тайму, Михайло Білокінь,фактично розставив всі крапки над «і» забивши другий гол кобелячан. Варто відмітити гольовий пас Євгенія Волочая на Михайла. Женя добре розібрався в моменті і зробив зрячу,недосяжну для захисників, передачу на метрів двадцять п’ять точно на груди Білоконя.

Після цього пропущеного голу миргородцям потрібно було забивати ще чотири м’ яча щоб проти далі. За тайм чотири м’чі, для них це було щось з області фантастики. Хоч і намагалися вони це зробити, але моральний дух команди був на низькому рівні і другий тайм команди практично догравали. Господарі контролювали м’яч. «Колос», в свою чергу, побудував гру від оборони, роблячи ставку на контр-атаки.

Господарі, під кінець зустрічі, зуміли забити вдруге. Але й тут вони довго не раділи, тому що через кілька хвилин остаточну крапку в цьому матчі поставив Олег Грубий, накрутивши захисників в штрафному майданчику. В підсумку перемога «Колоса» 3-2 у виїзному матчі, а за сумую двох зустрічей рахунок  6-3.

Кобелячани проходять в наступний раунд змагань де проти них буде грати «Зеніт» Калайденці. Ця команда займає першу сходинку у паралельній групі Першості Полтавської області з футболу.

Гра «Колос» Кобеляки - «Зеніт» Калайденці, в рамках 1/16 фіналу Кубка Полтавської області з футболу, буде складатися з одного матчу, який пройде в неділю 6-го липня на центральному стадіоні м. Кобеляки. Запрошуємо всіх небайдужих для підтримання нашої районної команди.

В інших матчах зафіксовані такі результати: «Локомотив» Гребінка - «Світанок» Заріг 5:1, «Динамо» Решетилівка - «Харчовик» Червоно заводське 1:1, «Чайка» Дейкалівка - «Маяк» Котельва 2:0, «Зеніт» Калайденці - «Хорол» 4:0. Команди Вищої Ліги області будуть проводити свої зустрічі з раунду 1/8 фіналу.


Автор: Владислав ФІЛІПОВ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 липня 2014, 14:13 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації