Вхід | Реєстрація

Кобелячани повернулися з Баку чемпіонами Європи

Кобелячани повернулися з Баку чемпіонами Європи

Нещодавно місцеві рукоборці прийняли участь у чемпіонаті, який проходив у столиці Азербайджану.

Ми зустрілися з тренером команди Артемом Письмаком та попрохали його поділитися враженнями від змагань. Він розповів, що дійство проходило в місті Баку. З-поміж шестисот учасників у них взяли участь і четверо кобеляцьких спортсменів: Марина Шуліка, Юлія Калашнікова, Роман Мантика та Артем Письмак. Останній відвідав його у статусі тренера і учасника чемпіонату. До речі, 17-річний Роман Мантика лише цього року переїхав у Кобеляцький район. Сам він родом із Черкас. Раніше тренувався самостійно. І після переїзду шукав можливість далі займатися цим. Обдарованого юного спортсмена помітив Артем Письмак, який узявся його тренувати. І зовсім скоро хлопець показав чудові результати.

Із початку року команда кобеляцьких спортсменів із армспорту здобула чимало перемог. Спочатку вони виграли чемпіонат району. Далі збірна команда кращих спортсменів району поїхала на чемпіонат області. І вже там наші рукоборці здобули перемогу у всіх можливих змаганнях із армспорту. Тому на основі кобеляцьких спортсменів була створена збірна Полтавської області, яка пізніше взяла участь у чемпіонаті України. Тоді беззаперечну перемогу отримали юнаки, дорослі зайняли друге місце, а юна спортсменка Марина Левченко посіла почесне третє місце. Після чого всі переможці та призери чемпіонату були автоматично зараховані в збірну України й резерв.

Артем Письмак розповідає, що на чемпіонат Європи могли б потрапити більше кобеляцьких спортсменів. Та, на жаль, Ліна Деменко і Яна Назарько не встигли в досить короткі терміни виготовити закордонні паспорти. Але, як зазначив їхній тренер, дівчата неодмінно поїдуть на чемпіонат світу з армспорту, який відбудеться у вересні цього року в Вільнюсі.

У ході розмови Артем зупинився і на фінансовому питанні. Зокрема наголосив, що потрапити на чемпіонат Європи було нелегко. Адже поїздка коштувала більше сорока тисяч гривень. Лише проїзд і проживання для одного спортсмена обійшлися у вісім тисяч. Необхідні кошти допомогли зібрати аграрії з усього району. Більшість із них надали фінансову допомогу безвідмовно.
Сама поїздка наших рукоборців до столиці Азербайджану пролягла через Грузію.

— Ми скористались економ-варіантом, — каже Артем. — Спочатку літаком прилетіли до Грузії, а вже звідти автобусом доїхали до Азербайджану. Так — дешевше. Тим більше, я хотів, щоб ми побували в Грузії та познайомились ближче з цією країною. І нам дуже сподобалось. До речі, на Медовій горі, що поблизу грузинського міста Кутаїсі, ми всі разом підняли український прапор.

Також Артем зазначив, що до українців цього року було якесь особливе ставлення. Багато пересічних людей, тільки-но почувши українську мову, підходили, цікавились ситуацією в країні та висловлювали свої слова підтримки.

— Під час чемпіонату з нашими дівчатами спілкувались учасники з різних країн. Росіянки, до речі, у своїх висловлюваннях засуджували політику Росії у відношенні до України, — розповідає Артем.

Сам чемпіонат Європи проходив за стандартною схемою. Цьогоріч учасників було дещо менше. Адже представники деяких країн через політичні конфлікти з Азербайджаном відмовились брати участь у змаганнях.

— У нас було дуже мало часу на акліматизацію, — каже Артем. — Тому м'язи відмовляли і не працювали на всі сто відсотків. На відновлення їх роботи варто було витратити більше часу, якого ми, на жаль, не мали. Та й готуватися до чемпіонату почали лише за два місяці. А треба — хоча б за півроку. Та нам вдалось показати чудові результати.

Отож, Марина Шуліка у ваговій категорії 55 кілограмів, змагаючись на ліву і праву руки, виборола 3-тє місце. Юлія Калашнікова у ваговій категорії 65 кілограмів — 3-тє місце на ліву руку і 2-ге — на праву. Дівчата стали призерками чемпіонату. А Роман Мантика у ваговій категорії 70 кілограмів здобув 2-ге місце на ліву руку і 1-ше — на праву, автоматично ставши чемпіоном Європи. Із таким титулом повернувся і Артем Письмак, який у ваговій категорії 90 кілограмів завоював 1-ше місце, змагаючись на ліву руку і 2-ге — на праву. Наших рукоборців нагородили грамотами та медалями. Також уже подані документи на державне преміювання спортсменів.

Далі кобеляцькі спортсмени будуть посилено готуватися до чемпіонату світу.

— Підготувати чемпіона — складно, — каже Артем. — Тим більше, що всі мої спортсмени навчаються. І їм важко поєднувати навчання з інтенсивними тренуваннями. Та ми будемо старатись, щоб на майбутньому чемпіонаті світу показати достойні результати.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 липня 2014, 11:27 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Віктор Круглик / 13 липня 2014, 17:30
Тренер молодець...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації